Cultivau CANABIS cu sisteme de ultimă generaţie. Reţeaua, destructurată de DIICOT, a vândut peste două tone de droguri în Capitală şi în ţară

DIICOT a reţinut 3 bărbaţi pentru trafic şi deţinere de droguri, la percheziţiile domiciliare fiind găsite aproape 300 de kilograme de cannabis şi sisteme de preparare de ultimă generaţie. În ultimii 3 ani, aceştia, ei au produs şi vândut în Capitală şi alte judeţe peste două tone de cannabis.

1773 afișări
Imaginea articolului Cultivau CANABIS cu sisteme de ultimă generaţie. Reţeaua, destructurată de DIICOT, a vândut peste două tone de droguri în Capitală şi în ţară

Cultivau CANABIS cu siteme de ultimă generaţie. Reţeaua, destructurată de DIICIT, a vândut peste două tone de droguri în Capitală şi în ţară

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore pentru Georgică Daniel Mustocea, Alexandru LAzăr şi Ionel Octavian Mustocea, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. Aceştia au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar în cazul celorlalţi membri ai grupării, (Marcel Ostafi, Ioniţă Andreescu Ionel, Johann Kelp şi Mustocea Viorel), procurorii au dispus control judiciar.

„La data de 14.11.2018 procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat 9 percheziţii domiciliare simultane, pe raza judeţului Dâmboviţa, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracţionale specializate în producerea şi vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite 3 culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreţinere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4 kilograme de cannabis (inflorescenţă, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare şi ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim şi un cântar electronic de mare precizie”, precizează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, reţeaua formată din şapte persoane au investit sume foarte mari mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumpărând imobile şi terenuri, în mediul rural, în judeţul Dâmboviţa, unde au înfiinţat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreţinere şi stimulare a creşterii şi producţiei. Aceştia au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viaţă aparent normală.

„De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii reţelei, prin rotaţie, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locaţii fiind atent supravegheată şi verificată. În urma evaluării realizate a rezultat faptul, că în ultimii trei ani, această reţea a produs şi distribuit în capitală şi în judeţele limitrofe peste două tone de produse cannabice. Pentru a-şi spori veniturile, inculpaţii au înfiinţat în zona de interes o hală cu instalaţii complexe prin care se produc criptomonede (RIG- uri de minat). Având în vedere că toate aceste activităţi presupuneau un consum crescut de energie electrică, membrii reţelei au înfiinţat şi folosit instalaţii complexe ilegale prin care s-au branşat improvizat la reţeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie”, mai arată DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici