Cum afectează încălzirea globală naşterile şi sănătatea bebeluşilor. Ce arată noi şase studii

  • Poluarea şi încălzirea globală afectează sănătatea fetuşilor, a nou-născuţilor şi a copiilor.
  • Cel puţin, asta arată rezultatele a şase noi studii, care enumeră repercusiunile imediate şi pe termen lung asupra sănătăţii şi vieţii copiilor.
514 afișări
Imaginea articolului Cum afectează încălzirea globală naşterile şi sănătatea bebeluşilor. Ce arată noi şase studii
Încălzirea globală şi poluarea nu afectează doar sănătatea adulţilor, ci şi a fetuşilor, a copiilor mici şi a adolescenţilor.
 
Creştere anormală şi rapidă în greutate a bebeluşilor, care duce la risc crescut de obezitate în viaţa adultă; naşteri premature; creşterea numărului de infectări în rândul copiilor mici. Toate ar fi din cauza temperaturilor ridicate, avertizează oamenii de ştiinţă din Europa şi Statele Unite, într-o serie de studii noi, publicate pe site-ul ştiinţific Paediatric and Perinatal Epidemiology.
 
Totodată, expunerea la fum provenit din incendiile de vegetaţie dublează riscul de defecte congenitale severe, iar poluarea din aer are ca efect reducerea fertilităţii. 
 
„Chiar şi nivelurile moderate de caniculă pot afecta fetusul în dezvoltare şi poate duce la complicaţii în sarcină. Poate totodată, afecta sănătatea copiilor şi adolescenţilor”, spune Bruce Bekkar, fost obstetrician. 
 
Efectele schimbărilor climatice asupra sănătăţii se văd de la preconcepţie, apoi, în copilărie, dar şi în adolescenţă. Şi, prin urmare, cu cât schimbările climatice devin mai puternice, şi repercusiunile asupra dezvoltării fetuşilor şi bebeluşilor se vor agrava.
 
Într-unul dintre studii, oamenii de ştiinţă au analizat două milioane de naşteri şi arată că poluarea rezultate din incendiile de vegetaţie este periculoasă pentru femeile însărcinate şi fetuşii lor, întrucât creşte riscul de defecte congenitale cu 28%. 
 
Apoi, două alte cercetări arată legătura dintre naşterile premature şi temperaturile crescute. Riscul creşte cu 16% în cazul femeilor care locuisc în zone lovite de valuri de caniculă. Circa un milion de femei însărcinate din New South Wales, Australia, au participat la studiu în perioada 2005-2014. 
 
Un alt studiu citat arată că temperaturile caniculare duc la o creştere a internărilor copiilor de vârste mici la urgenţă. Cercetarea, realizată pe New York, Statele Unite, a analizat internările a 2.5 milioane de copii. Explicaţia este una simplă: micuţii pierd repede fluide şi nu îşi pot regla temperatura corpului, spre deosebire de adulţi.
 
În încheiere, un alt studiu din China arată că nivelurile ridicate de poluare duc la creşterea riscului de infertilitate. 
 
Cum cercetări avem, mai rămâne de pus în practică metodele de reducere a poluării, întrucât efectele încălzirii globale sunt reale şi ameninţă sănătatea viitoarelor generaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici