Video Dan Voiculescu, CONDAMNAT la 10 ani de închisoare CU EXECUTARE în dosarul ICA. Voiculescu şi ceilalţi condamnaţi, încarceraţi la Penitenciarul Rahova - VIDEO, FOTO

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a decis Curtea de Apel Bucureşti. Gheorghe Mencinicopschi şi fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnaţi la câte 8 ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la 7 ani de închisoare. Voiculescu şi ceilalţi condamnaţi au fost încarceraţi vineri seară la Penitenciarul Rahova.

46266 afișări

20:44 Deţinuţii din dosarul ICA, evaluaţi în perioada de carantină, pentru a le fi stabilit regimul

Condamnaţii care au primit pedepse cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) vor sta în următoarele 21 de zile în perioada de carantină, pe durata căreia le vor fi studiate comportamentul şi personalitatea, iar apoi se va stabili regimul de încarcerare.

Potrivit HG 1896/2006, imediat după ce au ajuns la penitenciar, persoanele private de libertate sunt repartizate în secţia pentru carantină şi observare. Acestea vor fi cazate separat în camere, în raport de sex, vârstă, stare de sănătate, situaţie juridică, natura infracţiunii, precum şi de alte cerinţe legale, de ordine interioară sau de siguranţă.

Conform articolului 77 al acestei hotărâri de guvern, în perioada de carantină şi observare se studiază comportamentul şi personalitatea persoanelor private de libertate, se efectuează examene medicale, activităţi de educaţie sanitară, examene psihologice, se evaluează necesităţile educaţionale, mediul socio-cultural de provenienţă, scopul final fiind acela al "formulării diagnosticului şi prognozei criminologice, precum şi gradul de adaptabilitate la privarea de libertate".

"Serviciul de educaţie şi intervenţie psihosocială întocmeşte şi urmăreşte punerea în aplicare, pentru fiecare persoană privată de libertate nou-primită, planul de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică, prin care se precizează activităţile şi programele în care aceasta urmează a fi inclusă pe perioada deţinerii, document care se completează şi se modifică ori de cate ori este necesar", se arată în textul de lege menţionat.

În acelaşi act normativ se precizează că la nivelul fiecărei camere pentru carantină sunt disponibile mape documentare care cuprind, între altele, regulile de comportament igienico-sanitar.

Imediat după terminarea perioadei de carantină, va fi stabilit regimul de executare a pedepsei.

20:15 Dan Voiculescu a ajuns la Rahova

Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a fost adus, vineri seară, la Penitenciarul Rahova, unde, după îndeplinirea formalităţilor, va fi încarcerat.

Tot la Rahova au fost aduşi ceilalţi şase condamnaţi la pedepse cu executare în acest dosar: Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Săvulescu şi Gheorghe Mencinicopschi.

19:24 Cinci dintre condamnaţii din dosarul ICA au ajuns la Rahova

Cinci dintre condamnaţii din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop şi Vlad Nicolae Săvulescu, au fost duşi la Penitenciarul Rahova, unde, după îndeplinirea formalităţilor, vor fi încarceraţi.

Cei cinci s-au predat la Poliţia Capitalei şi au fost duşi la penitenciar după sosirea mandatelor de executare a pedepsei.

În drum spre Rahova este şi Dan Voiculescu, tot acolo urmând să ajungă şi al şaptelea condamnat la o pedeapsă cu executare, Gheorghe Mencinicopschi.

18:42 Dan Voiculescu, dus la Penitenciarul Rahova

Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a fost scos din sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov şi urcat într-o maşină care îl duce la Penitenciarul Rahova.

În spatele autoturismului în care a fost urcat Voiculescu a plecat o dubă, tot a Poliţiei.

Condamnaţii din dosarul ICA sunt duşi la penitenciar după sosirea mandatelor de executare a pedepsei.

18:09 Mandatele de executare pentru condamnaţii din dosarul ICA au ajuns la Poliţie

Mandatele de executare a pedepsei din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) au ajuns la Poliţie, astfel că Dan Voiculescu şi ceilalţi inculpaţi urmează să fie încarceraţi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, condamnaţii vor fi duşi la Penitenciarul Rahova.

La Rahova, condamnaţii ar urma să stea în carantină timp de 21 de zile, iar Administraţia Penitenciarelor va stabili, după cel mult o lună, regimul şi locul de detenţie. Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

17:25 Fostul ministru Sorin Pantiş şi alţi trei condamnaţi din dosarul ICA s-au predat la Poliţia Capitalei

Fostul ministru Sorin Pantiş şi alţi trei condamnaţi din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) s-au predat la Poliţia Capitalei, unde sunt aşteptate mandatele de executare a pedepsei.

17:00 Mencinicopschi s-a predat la IPJ Ilfov: Este o mare nedreptate ce s-a întâmplat

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), s-a predat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov, unde a declarat, la intrare, că este nevinovat şi că sentinţa reprezintă "o mare nedreptate".

15:45 - Voiculescu s-a predat la sediul IPJ Ilfov, unde este aşteptat mandatul de executare a pedepsei

Dan Voiculescu, condamnat vineri la zece ani de închisoare în dosarul ICA, s-a predat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, unde este aşteptat mandatul de executare a pedepsei.

Mandatul urmează să fie emis de Tribunalul Capitalei, după ce această instanţă primeşte sentinţa de la Curtea de Apel.

După primirea mandatului, Voiculescu va fi încarcerat.

El ar urma să stea în carantină timp de 21 de zile, cel mai probabil la Penitenciarul Rahova.

După cel mult o lună, Administraţia Penitenciarelor îi va stabili regimul şi locul de detenţie.

Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani şi, potrivit prevederilor legale, ar putea fi eliberat după ce execută o treime din pedeapsă.

Dan Voiculescu, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul ICA

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti va fi comunicată Tribunalului Capitalei, care va emite mandatul de punere în executare a pedepsei.

Mandatul va fi pus în aplicare de Serviciul Urmăriri al Poliţiei. Astfel, Dan Voiculescu va fi luat de poliţişti de la domiciliu sau se poate preda la o secţie, urmând să fie încarcerat.

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la 8 ani de închisoare

Magistraţii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de şase ani primită de Mencinicopschi prin decizia din septembrie 2013 a Tribunalului Bucureşti, care a judecat fondul cauzei.

Directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost acuzat de complicitate la infracţiunea de stabilire a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a institutului, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sorin Pantiş, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare

Magistraţii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de şase ani de închisoare dată de Tribunalul Bucureşti în cazul lui Pantiş, în septembrie 2013, la fondul procesului.

Sorin Pantiş a fost acuzat de complicitate la stabilirea unei valori diminuate a institutului faţă de cea reală şi fals în înscrisuri.

Fostul director al ADS Corneliu Popa, condamnat la opt ani de închisoare

Fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării ICA, în timp ce alţi inculpaţi au primit pedepse între trei ani de detenţie cu suspendare şi şase ani cu executare.

Astfel, Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a fost condamnat la şase ani de închisoare.

Aceeaşi pedeapsă a primit-o Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare.

Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Voiculescu: Până la 34 de ani am avut WC în curte, la penitenciar nu are cum să fie mai rău

Omul de afaceri, Dan Voiculescu, a declarat, vineri dimineaţă, la sediul IPJ Ilfov, că până la 34 de ani a trăit cu soţia şi cu doi copii în condiţii rele, cu WC în curte, iar la penitenciar nu are cum să fie mai rău de atât.

Voiculescu: Aseară am mâncat varză cu cârnaţi, am băut vin, m-am uitat la Gâdea

Omul de afaceri Dan Voiculescu a declarat, vineri dimineaţă, la IPJ Ilfov, că joi seară, înainte de ziua în care se va pronunţa sentinţa în dosarul ICA, a mâncat varză cu cârnaţi, a băut vin, s-a uitat la emisiunea lui Mihai Gâdea şi s-a culcat, dormind bine, dovadă că nu e speriat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici