Video Deputatul USR Stelian Ion a mers la Parchetul General, în dosarul protestelor: Am venit cu plângeri penale

Deputatul USR Stelian Ion s-a prezentat, luni, la sediul Parchetului General, pentru a depune o plângere împotriva jandarmilor care l-au rănit pe un coleg de-al lor la protestul din 10 august, căruia medicii i-au extras din picior un capac de grenadă.

581 afișări

„Am venit cu plângeri penale, cu denunţuri penale. Colegul nostru, Doru Oprea, este una dintre victimele cel mai grav afectate de evenimentele din 10 august. El a suferit o operaţie în urma căreia i-a fost extras din picior un capac de grenadă. Am toate actele medicale, avem plângerea penală este şi domnul avocat de faţă, împreună cu care mergem să depunem în numele lui Doru Oprea plângerea penală. Ceea ce este grav în urma intervenţiei chirurgicale de la Spitalul Universitar, colegul nostru a contactat o infecţie cu Clostridium Difficile, foarte gravă. Ştim că se efectuează în această perioada nişte controale acolo”, a declarat deputatul USR, Stelian Ion, la sediul Parchetului General.

Acesta a mai spus că declaraţiile pe care reprezentanţii Jandarmeriei nu au fost convingători atunci când au dat declaraţii cu privire la violenţele de la protestul din 10 august, precizând că USR cere măsuru atât împotriva forţelor de ordine care au intervenit abuziv, cât şi împotriva protestatarilor violenţi.

„Aceşti aşa-zişi experţi ai Jandarmeriei cred că fac un deserviciu instituţiei pe care o conduc, pentru că am dovedit că habar nu au ce vorbesc. Acele simulări pe care le-au făcut în faţa presei nu au absolut nicio relevanţă. Eu vă arăt către camera ce a suferit colegul nostru. (...) Facem expertiză în cadrul dosarului şi vom arata că i-a fost pusă viaţă în pericol. Asemenea lui au fost mulţi alţi pacienţi. (...) Nu vrem să vedem ţapi ispăşitori în persoana câtorva jandarmi subordonaţi, vrem să se conducă această anchetă despre abuzul de putere săvârşit de comandaţi şi de cei care au dat ordine politice pentru reprimarea acestor manifestaţii paşnice. Doresc să se ia măsuri şi împotriva huliganilor care au instigat şi au lovit jandarmi, pentru că şi jandarmi şi acea domnişoară jandarmeriţă sunt români, trebuie protejaţi, nu sunt carne de tun”, a mai spus Stelian Ion.

În cazul lui Doru Oprea, protestatarul în numele căruia Stelian Ion a depus plângere, Spitalul Universitar Bucureşti a deschis o anchetă epidemiologică în Secţia de Chirurgie Plastică, acesta a fost externat, ulterior el depistând că era infectat cu bacteria Clostridium Difficile.

“Având în vedere faptul că în populaţia generală există purtători asimptomatici de Clostridium Difficile (între 5-15%), nu putem afirma cu certitudine că bărbatul nu face parte din această categorie de populaţie, iar în contextul unei imunităţi scăzute, această tulpină să se activeze”, se arată într-un comunicat de presă remis, săptămâna trecută, de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Unitatea spitalicească menţionează că s-a dispus o anchetă epidemiologică în secţia unde a fost internat bărbatul.

“De asemenea, a necesitat antibioprofilaxie cu spectru larg pentru plaga de la nivelul coapsei, în cazul de faţă cu cefalosporine, iar acestea reprezintă actor de risc pentru infecţiila cu Cloristridium Difficile. (...) Precizăm că s-a dispus o anchetă epidemiologică în secţia de chirurgie plastică, unde pacientul a petrecut ultima parte a perioadei de spitalizare”, se mai arată în sursa citată.

Doru Oprea a declarat la acel moment, pentru MEDIAFAX, că a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă ce a căzut o grenadă lângă el şi a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale pentru a-i restabili artera femurală.

“A căzut o grenadă lângă mine şi mi-a perforat blugii, mi-a intrat un capac de plastic în muşchi, lângă artera femurală şi m-au operat la spitalul universitar, în acea noapte la trei dimineaţa. Sâmbăta dimineaţa m-au externat, nouă zile am stat în spital. Am suferit două intervenţii, una a fost în noaptea aceea, când mi-a scos capacul, şi a doua a fost marţi, 14 august, după ce am fost transferat la chirurgie plastică pentru a fi cusută, reparată rana. Am luat tratament cu antibiotic opt zile, în spital. Sâmbătă noaptea, după ce am fost externat, am început să am frisoane, febră, duminică la fel”, a declarat Doru Oprea, pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai spus că, după ce s-a simţit rău, l-a contactat pe medicul care l-a externat, acesta sfătuindu-l să meargă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara pentru probe.

„Am fost, dar duminică (19 august, n.r.), din păcate, nu lucra nimeni şi atunci luni dimineaţa m-am dus la un laborator privat de recoltare. Rezultatele au arătat că am acea bacterie, clostridium, şi atunci imediat m-am dus iar la
Spitalul de Boli Infecţioase pentru a primi tratamentul cu antibiotic şi regim, pe care am început să îl iau de ieri. Deocamdată, eu mă simt bine, nu am mai făcut febră şi frisoane. (...) Sunt două variante, acum care e adevărul nu ştiu. Eu nu cred nimic, sunt economist, sunt un om practic, cred doar în ce văd. Eu nu am acuzat spitalul. Eu am scris că m-am simţit rău, mi-am făcut analizele, am o bacterie şi acum mă lupt cu ea. Dacă e cineva să caute adevărul, este Ministerul Sănătăţii, Corpul de Control, managerul spitalului. (...) Nu am nicio dovadă, până nu fac ei o anchetă internă, până nu face Ministerul, eu nu acuz spitalul fără să am nicio dovadă”, a mai declarat bărbatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici