Video Din carantină la Buşteni, în autoizolare: „Mi-am văzut copilul prin gard”

  • Adrian Lazăr s-a întors din Italia şi a stat două săptămâni în carantină, la Buşteni
  • A ieşit din carantină pe 28 martie şi, de atunci, stă singur în casă
361 afișări
Îţi mai aminteşti de Adrian Lazăr? Este românul care a lucrat la un restaurant din nordul Italiei şi, când a început criza, s-a întors în România. A stat, timp de 14 zile, în carantină la Buşteni. Zi de zi, Adrian ţi-a arătat cum şi-a petrecut timpul, ce a citit, ce exerciţii fizice l-au ţinut în formă sau ce a primit de mâncare. Bărbatul a ieşit din carantină pe 28 martie, dar şi-a impus să stea departe de cei dragi, de teama să nu-i infecteze.
 
„Viaţa mea s-a schimbat total, am găsit o ţară cu totul schimbată”, mărturiseşte acesta.

După încheierea perioadei de carantină, a intrat în izolare şi nu se poate apropia de rude. 

„Eu sunt singur aici. Respectăm dorinţele celor care ne sfătuiesc să stăm singuri. Plecând din carantină, m-am văzut totuşi cu copilul meu, dar de la o distanţă de 5-6 metri. El a rămas în curtea în care locuieşte cu bunicii materni, unde stă în izolare. Îi pare rău că nu ne putem îmbrăţisa”, spune el. 

Când şi când, iese din casă pentru a cumpăra bunurile necesare nevoilor zilnice. 
 
„Dacă am mai ieşit din casă? Da, eu sunt obligat să ies pentru că am o mare gospodărie şi, bineînţeles, că tot timpul ai nevoie de a cumpăra ceva pentru a întreţine gospodăria, deci n-ai cum să eviţi ieşirile din casă plus, ca şi toată lumea, mersul la supermarket”, relatează Adrian Lazăr. 

Are grijă să poarte mereu echipament de protecţie, iar singura rudă pe care o mai vede când şi când este mama sa, căreia îi cumpără lucrurile de care are nevoie. 
 
„De câte ori ies de aici, port mănuşi şi mască întotdeauna, câteodată înlocuiesc mănuşile cu dezinfectant. Am un dezinfectant în buzunar pe care-l dau pe mâini de fiecare dată când ating altceva… bani, uşi, clanţe, mânere. Singura rudă cu care mă mai văd e mama mea la care, ori de câte ori are nevoie de câte ceva, încerc să mă duc la uşă, să-i duc puţinul ăla de care ar avea nevoie. La uşă, tot cu mare distanţă, cu mască, încercăm să nu ne apropiem deloc unul de altul”, spune acesta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici