Două dintre victimele accidentului rutier din Dâmboviţa, în comă la Spitalul Floreasca (VIDEO)

Două dintre victimele accidentului rutier în care şi-au pierdut viaţa opt persoane, iar 24 au fost rănite, duminică dimineaţă, după ce un tren a lovit în plin un autocar, în judeţul Dâmboviţa, au fost aduse, în comă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

16 afișări
Imaginea articolului Două dintre victimele accidentului rutier din Dâmboviţa, în comă la Spitalul Floreasca (VIDEO)

Două dintre victimele accidentului rutier din Dâmboviţa, în comă la Spitalul Floreasca (VIDEO)

Medicul Bogdan Opriţă, purtătorul de cuvât al spitalului bucureştean, a declarat agenţiei MEDIAFAX că starea celor două femei este gravă. ''Ambele sunt în comă. Ele au fost lovite la cap, una dintre ele având şi traumatism pulmonar'', a mai spus Opriţă, adăugând că este rezervat în privinţa evoluţiei stării de sănătate a celor două femei.

VEZI VIDEO

Opt persoane au murit, iar alte 24 au fost rănite, nouă dintre acestea grav, duminică dimineaţă, după ce un tren a lovit în plin un autocar, în judeţul Dâmboviţa, între localităţile Gura Ocniţei şi Răzvad.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, în jurul orei 4.50, pe DJ 720, la intersecţia cu linia de cale ferată Târgovişe-Ploieşti.

Autocarul, în care se aflau aproximativ 35 de persoane ce se întorceau de la o nuntă din comuna Dragodana, a fost lovit de trenul personal 3.332 Târgovişte-Ploieşti Sud.

În urma impactului, cinci persoane au murit pe loc, iar alte trei au murit la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se numără un tânăr în vârstă de 25 de ani, dar şi membrii a două familii - soţii Ion şi Elena Dragomir şi Ion şi Elena Kerezi.

Alte 24 de persoane au fost rănite - 15 au suferit răni uşoare, în timp ce restul sunt în stare critică. Potrivit primelor informaţii, trei dintre răniţi au fost duşi la Spitalul Floreasca din Bucureşti, însă purtătorul de cuvânt al unităţii a confirmat transferul a numai doi dintre răniţi.

Pentru scoaterea răniţilor şi acordarea primului-ajutor a fost necesară intervenţia a două autospeciale ale ISU "Bararab I" Dâmboviţa şi a 15 ambulanţe din Târgovişte şi Pucioasa.

În prezent, la Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt internate 13 persoane - şapte la Secţia Ortopedie, cu fracturi, iar şase la Chirurgie, având traumatisme craniene. Potrivit directorului Spitalului Judeţean din Târgovişte, Carmen Marcu, starea tututor pacienţilor a fost stabilizată.

Conform Poliţiei Dâmboviţa, în urma impactului cu trenul autocarul a fost împins pe calea ferată pe o distanţă de aproximativ 300 de metri. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, accidentul s-a produs din vina şoferului autocarului, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, semnalizată cu "crucea Sf. Andrei".

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Dâmboviţa, subcomisarul Pamela Ropotan, a declarat pentru MEDIAFAX că şoferul autocarului, Romică V, în vârstă de 39 de ani, din comuna Valea Lungă, avea permis de conducere de profesionist din 1987. El este unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa la spital, din cauza leziunilor grave pe care le-a suferit.

La faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Române, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, care a declarat că vinovat de producerea accidentului este şoferul autocarului, el neoprind la trecerea de cale ferată prevăzută cu semnalizare. Fătuloiu a spus că şoferul avea antecedente, în trecut având permisul de conducere suspendat după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului.

Unul dintre pasagerii care se aflau în autocar a declarat că şoferul nu a oprit la trecerea de cale ferată, deşi a fost avertizat de ceilalţi călători că trenul venea cu vitează. Trenul, care avea aproximativ 75 de kilometri la oră, a lovit autocarul lateral stânga, pe mijloc.

Autocarul aparţine firmei SC Pop Cris Trans SRL, cu sediul în Târgovişte, şi era cumpărat în leasing de la o firmă din Bucureşti. Autovehiculul fusese închiriat de mai multe persoane care au participat la o nuntă în comuna Dragodana.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa a precizat că poliţiştii au reuşit să ia legătura cu patroana firmei de transport abia în jurul orei 11.30. Potrivit sursei citate, patroana firmei de transport este sora şoferului autocarului implicat în accident.

Traficul feroviar şi rutier au fost reluate după ce autocarul avariat a fost ridicat de pe şine cu ajutorul unei macarale, în prezent aflându-se pe câmp lângă calea ferată. Poliţia a precizat că o altă macara va fi adusă luni în zonă pentru a ridica autocarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici