Video Dragnea a vorbit despre cazul tânărului care a murit aşteptând un transplant: Ministrul să taie în carne vie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, referitor la tânărul care a murit în aşteptarea unui transplant pulmonar, că este revoltat de acest caz şi că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, trebuie să fie mai radicală şi să taie în carne vie când vine vorba de problemele din sistemul de sănătate.

1388 afișări

„Tânărul care a murit de plămâni. Când de mult vă îngrijoreaz? Dragnea - Nu mă îngrijorează, mă revoltă. Minustrul Sănătăţii trebuie să fie mult mai radical, să taie în carne vie, acest sistem în care s-au pompat mulţi bani şi din păcate nu s-au văzut rezultate. Eu îi acord doamnei Sorina Pintea tot sprijinul meu”, a afirmat liderul PSD, Liviu Dragnea, joi la Parlament.

Întrebat ce crede despre faptul că tânărul a fost plimbat între instituţii şi diverşi specialişti, Dragnea a răspuns: „Şi moartea unui om vreţi s-o folosiţi într-o chestiune politică. Spuneaţi de specialişti. Păi să vorbească specialişti”.

Marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a recunoscut că statul român nu a făcut tot ce trebuia în cazul tânărului din Braşov, care a murit însă avea nevoie de un transplant pulmonar, precizând că pe lista de aşteptare sunt alţi 31 de pacienţi. Aceasta a susţinut că pentru Călin Farcaş, tânărul din Braşov care aştepta un transplant pulmonar, statul român oferea banii necesari. De asemenea, Sorina Pintea mai spune că deşi o clinică din india l-a acceptat, aceasta nu îl acceptase pentru transplant, dar pentru evaluare.

Călin Farcaş, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Braşov, care aştepta un transplant pulmonar de mai bine de doi ani, a murit luni noapte la Institutul „Marius Nasta” din Capitală. Pacientul a fost diagnosticat în urmă cu doi ani cu hipertensiune pulmonară, fiind dependent de aparatul de oxigen. În luna aprilie a acestui an, zeci de braşoveni s-au strâns în faţa Spitalului Clinic Judeţean din oraş, pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte transplantul pulmonar în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici