Video Drama oamenilor din Azuga rămaşi fără case, din cauza alunecărilor de teren. Ei sunt nevoiţi să locuiască în containere acum

  • Peste 20 de familii din Auzga au fost evacuate din casele lor, din cauza alunecărilor de teren
  • Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că alunecările de teren sunt consecinţele furtului de lemne
  • Primarul le promite locuinţe sociale, dar blocurile sunt construite doar pe hârtie
1102 afișări

Câtă vreme eşti izolat acasă încearcă să-ţi aranjezi spaţiul cât mai frumos posibil. Uneori uităm să ne bucurăm de acest loc, unde ne retragem zilnic pentru somn şi relaxare. 20 de familii din Azuga nu mai au această bucurie. Oamenii îşi vor petrece Paştele în containere modulare, după ce locuinţele lor au fost distruse, din cauza alunecărilor de teren. Sunt nemulţumiţi de condiţiile pe care le au în locuinţele provizorii şi dau vina pe hoţii de lemne.

„Nu e igienă, nu e absolut nimic. Nu se poate locui aşa! Pădurea asta e distrusă. Din cauza asta am ajuns aşa. Trimiteţi controale să vedeţi în partea cealaltă câte lemne sunt luate. Ne face listă să ne spălăm unul la o săptămână? Păi aşa am avut noi? Ne-am chinuit să ne facem o căsuţă”, spune o femeie afectată.

„Nu ne aşteptam la aşa ceva, să cadă pădurea pe noi”, spune o bătrână.

Primarul le promite că în curând se vor muta în locuinţe sociale. Blocurile sunt construite, însă, momentan doar pe hârtie

„Este o soluţie temporară pentru cei sinistraţi, pentru cei evacuaţi. Lucrez deja de acum doi ani de zile la un proiect, anul acesta am semnat contractul de finanţare. Chiar în apropiere aici vor fi construite trei blocuri, locuinţe sociale”, spune Ciprian Barbu, primar Azuga”, spune Ciprian Barbu, primar Azuga.

125 de persoane din Azuga au fost evacuate vineri din casele lor, din cauza alunecărilor de teren.  Albia pârâului Azuga a fost blocată din cauza alunecării de teren, iar zona a fost inundată. Oamenii au fost nevoiţi să doarmă până azi la rude, într-o sală de sport sau pensiuni. Abia în această dimineaţă au fost aduse pentru nişte containere modulare.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici