Video Excavatoarele Primăriei au intrat în locuinţele şi în magazinele expropriate de pe „Ghencea”

Primăria Capitalei a început să demoleze primele construcţii de pe terenurile expropriate pentru lărgirea şi modernizarea Bulevardului Prelungirea Ghencea. Primele imobile care au fost date jos sunt câteva magazine şi locuinţe de lângă intersecţia Ghencea cu Braşov.

3372 afișări

Mai multe excavatoare ale Muncipalităţii erau prezente, miercuri, pe Prelungirea Ghencea, în apropiere de intersecţia cu Strada Braşov, pentru demolarea construcţiilor aflate pe terenurile expropriate de Primăria Capitalei.

Este vorba de peste 500 de parcele care au fost expropriate de către PMB, pentru supralărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea.

Primele imobile care au fost puse la pământ sunt mai multe depozite, magazine, dar şi câteva locuinţe.

Potrivit Primăriei, exproprierile se vor face doar pe partea stângă pe sensul de mers dinspre Ghencea spre Centură.

Lista completă a terenurilor expropriate poate fi consultată aici: http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/AtachInt/AnexaH291_19.pdf

Proiectul presupune lărgirea şi modernizarea bulevardului Ghencea, pe o lungime de 6 km, începând de la capătul tramvaiului 41 şi până la Şoseaua de Centură. Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lăţime de 6 m, spaţii verzi între trotuar şi partea carosabilă (3m).

Potrivit Primăriei Capitalei, se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) şi o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară.

„O investiţie asteptată de 20 de ani. Am semnat contractul pentru obiectivul de investitii Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domnesti şi Supralargire Bulevardul Ghencea. Lucrările vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata executiei contractului este de 24 de luni”, anunţa Gabriela Firea la începutul lunii septembrie.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domneşti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici