EXCLUSIV: Cazul lui Graţian Gruia, de interes pentru Italia, judecat la Curtea de Apel Timişoara

Curtea de Apel Timişoara judecă, marţi, cazul lui Graţian Gruia, faţă de care Italia şi-a declarat interesul, după ce a fost repatriat, ca urmare a ridicării lui de pe stradă, unde se afla cu bunica în faţa unui magazin, autorităţile italiene susţinând că era abuzat şi pus să cerşească.

263 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Cazul lui Graţian Gruia, de interes pentru Italia, judecat la Curtea de Apel Timişoara

EXCLUSIV: Cazul lui Graţian Gruia, de interes pentru Italia, judecat la Curtea de Apel Timişoara (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Graţian a beneficiat de ocrotirea mamei sale până la data de 25 mai 2007, pe teritoriul Republicii Italia.

"Copilul Bogoevici Graţian a fost abuzat fizic de către bunica sa maternă. Ca atare, autorităţile italiene au instituit faţă de acesta o măsură de protecţie , în regim de urgenţă , într-o unitate de tip rezidenţial , de pe teritoriul Republicii Italia. Ulterior, s-au declanşat procedurile legale pentru repatrierea copilului pe teritoriul României , proceduri finalizate la data de 27 octombrie 2008, dată la care acesta a revenit pe teritoriul României. În urma analizării situaţiei copilului în cauză şi a familiei sale lărgite, s-a considerat că după finalizarea procedurilor de repatriere este necesară şi oportună instituirea unei măsuri de protecţie specială, în regim de urgenţă , faţă de acesta, la un asistent maternal profesionist, de pe raza judeţului Caraş-Severin. Ca atare, a fost identificat asistentul maternal profesionist Badescu Petrişoara Marinela, persoană care şi-a exprimat acordul cu privire la ocrotirea copilului Bogoevici Graţian", se arată în actele Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, depuse la instanţă.

Astfel, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Caraş-Severin a dispus plasamentul copilului, în regim de urgenţă, la asistentul maternal profesionist Petrişoara Marinela Badescu, emiţând în acest sens dispoziţia 6.212 / 28 octombrie 2008.

În faţa Tribunalului Caraş Severin, Graţiela Maria Gruia solicitat instanţei ca fiul său să revină în mediul familial, respectiv să-i fie ei încredinţat pentru creştere şi educare.

În motivarea cererii, femeia arată că măsura dispusă de autorităţile italiene a fost o măsură abuzivă, deoarece copilul nu a fost agresat fizic de bunica sa maternă şi nici nu a fost pus la cerşit de aceasta, dimpotrivă copilul se afla la cumpărături cu bunica sa.

Graţiela Gruia a susţinut că "o persoană de sex femeiesc, înarmată, a smuls copilul din braţele bunicii materne, atât bunica, cât şi copilul fiind grav traumatizaţi".

Femeia a subliniat că îşi iubeşte fiul, care a fost întotdeauna foarte bine îngrijit cât timp s-a aflat împreună cu ea şi că între ea ea şi copil există "o puternică afecţiune reciprocă, având condiţii materiale foarte bune pentru a se ocupa şi în continuare de îngrijirea acestuia".

Totodată, Graţiela a afirmat că părinţii săi au crescut 14 copii , "fiecare fiind foarte bine îngrijit , bucurându-se de afecţiune şi sprijin material".

De la naştere, Graţian s-a aflat în îngrijirea mamei sale. Aceasta a fost ajutată material de părinţii săi, Gruia Saşa şi Gruia Olguţa , în creşterea copilului.

"În prezent, pârâta întreţine relaţii de concubinaj cu un alt bărbat, cu care are un copil, Constantin Petru, născut la data de 19 decembrie 2006.
În cursul lunii martie 2007, pârâta s-a deplasat împreună cu copilul în Italia , în vizită la un frate al său mai mare. În data de 25 mai 2007, copilul a fost luat de autorităţile italiene, instituindu-se faţă de acesta o măsură de protecţie în casa de copii Valle dei Fiori din Italia", mai arată DGASPC.


Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici