Explozia din Bistriţa: Tânărul rănit este în stare gravă, iar prognosticul medicilor e rezervat/ Poliţia a deschis dosar penal - GALERIE FOTO după deflagraţie

Tânărul în vârstă de 24 de ani, care a fost rănit în explozia dintr-un bloc din Bistriţa şi transportat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, este în stare gravă, având arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, iar prognosticul medicilor este rezervat, potrivit Ministerului Sănătăţii.

1463 afișări
Imaginea articolului Explozia din Bistriţa: Tânărul rănit este în stare gravă, iar prognosticul medicilor e rezervat/ Poliţia a deschis dosar penal - GALERIE FOTO după deflagraţie

Tânărul rănit în explozia din Bistriţa este în stare gravă, iar prognosticul medicilor e rezervat / Poliţia a deschis dosar penal

Potrivit datelor de la Ministerului Sănătăţii, starea pacientului adus de la Bistriţa la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti este gravă, are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, este intubat şi ventilat mecanic, a fost internat în secţia de anestezie şi terapie intensivă, prognosticul medicilor în ceea ce-l priveşte fiind rezervat.

Nouă persoane, prin care şi un copil de nouă luni, au fost transportate miercuri dimineaţa la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa după ce au fost afectate de explozie, însă cei mai mulţi au refuzat să rămână internaţi în spital.

"Copilul a suferit o contuzie frontală cu escoriaţii de piramidală nazală în regiunea temporar posterioară, însă părinţii au refuzat internarea pentru supraveghere a sugarului", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalul de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, doctor Mihaela Mastan.

Victimele exploziei, deşi au suferit traumatisme, au refuzat să rămână în spital, semnând externarea pe proprie răspundere.

Pompierii, criminalişti, reprezentanţii companiei de gaz dar şi un specialist în evaluarea structurilor de rezistenţă a clădirilor efectuează cercetări la blocul afectat mirecuri dimineaţa de o deflagraţie puternică, în cauză deschizându-se şi dosar penal, informează corespondentul MEDIAFAX.

La faţa locului a ajuns un expert acreditat de la Cluj, în probleme de rezistenţă a clădirilor care efectuează la această oră o anchetă, în urma căreia autorităţilor locale li se va comunica dacă blocul prezintă sau nu siguranţă şi dacă oamenii se pot întoarce la locuinţele lor, excepţie făcând apartamentele grav afectate de explozie.

"Este vorba de 5-6 apartamente care sunt grav afectate de explozie şi în care nu se poate locui. Dacă voi primi acordul, oamenii se pot întoarce la locuinţele lor. Suntem pregătiţi să intervenim rapid în urma deciziei expertului. Scopul nostru este să terminăm într-un termen cât mai rapid şi să lăsăm oamenii sunt să întoarcă la casele lor acolo unde structura nu este afectată. O să desemnăm companii de specialitate care se poată interveni de urgenţă pentru a reface locuinţele şi a curăţa zona", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

Majoritatea bistriţenilor care au apartamentele afectate de explozie nu au asigurări însă autorităţile spun că toţi vor beneficia de sumele pe care Primăria Bistriţa le va aloca din fondul de rezervă bugetară pentru intervenţiile de urgenţă.

Criminaliştii de la Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud efectuează şi ei cercetări şi urmează să stabilească dacă explozia a fost provocată sau dacă este vorba de un accident.

Din primele concluzii, anchetatorii au stabilit că în apartamentul în care s-a petrecut deflagraţia exista o instalaţie de încălzire improvizată cu butelie.

Compania de distribuţie a gazului On Gaz anunţă că "echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au luat toate măsurile de siguranţă. În urma verificărilor efectuate la reţeaua de distribuţie stradală nu au fost detectate scăpări de gaz. A fost demarată o anchetă în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor şi a cauzelor care au dus la acest incident".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici