EXPLOZIE într-un apartament din Botoşani. Cinci răniţi, între care şi un copil de 11 ani. UPDATE: Un apartament, distrus în totalitate şi alte două apartamente afectate parţial.

Cinci persoane au fost rănite, vineri după-amiază, şi peste 20 au fost evacuate, în urma unei explozii într-un apartament din Botoşani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

992 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE într-un apartament din Botoşani. Cinci răniţi, între care şi un copil de 11 ani. UPDATE: Un apartament, distrus în totalitate şi alte două apartamente afectate parţial.

Trei persoane rănite şi peste 20 evacuate, în urma unei explozii într-un apartament din Botoşani

UPDATE 18.00   Bărbatul rănit grav în explozia din Botoşani, transferat la Bucureşti

Un bărbat de 71 de ani, proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia de vineri după-amiaza din Botoşani, va fi transferat la Bucureşti din cauza arsurilor grave suferite pe jumătate din suprafaţa corpului. Primăria a pus la dispoziţia locatarilor afectaţi de explozie două apartamente.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri, corespondentului MEDIAFAX, de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, bărbatul în vârstă de 71 de ani, urmează să fie transferat de la spitalul din Botoşani către o clinică de specialitate din Capitală pentru acordarea de îngrijiri medicale.

“Cinci persoane, printre care şi un copil de 11 ani, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Patru dintre victime locuiesc în blocul unde s-a produs explozia. Proprietarul apartamentului unde avut loc evenimentul a suferit arsuri pe 40 - 50% din suprafaţa corpului, este intubat şi urmează să fie transferat la un spital de specialitate din capitală. Celelalte victime sunt în stare stabilă”, se arată într-un comunicat transmis de ISU Botoşani.

Copilul de 11 ani care a fost rănit în urma deflagraţiei locuia în apartamentul situat deasupra locuinţei care a explodat şi a suferit o fractură la picior după ce un dulap a căzut peste acesta.

În urma exploziei, alte două persoane care locuiau în bloc au suferit leziuni, fiind rănite de bucăţile de sticle şi tencuială, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovită de bucăţi de tencuială când trecea prin zonă.

Primele informaţii furnizate de autorităţi arată că apartamentul a explodat din cauza acumulărilor de gaze naturale, atât apartamentul în care a avut loc deflagraţia cât şi alte două fiind grav afectate de explozie.

De asemenea, deflagraţia a afectat şi structura de rezistenţă a imobilului la ora transmiterii acestei ştiri fiind efectuate verificări ale tutoror apartamentelor, autorităţile urmând să decidă acestea mai pot fi utilizate.

Poliţiştii criminalişti au declanşat şi ei o anchetă alături de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, de reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai firmei care furnizează gaze naturale.

Primăria Botoşani a pus la dispoziţia locatarilor blocului afectat de explozie două apartamente unde oamenii pot rămâne peste noapte.

UPDATE 15.40 ISU Botoşani a reactualizat bilanţul exploziei care a avut loc într-un apartament din oraş, afirmând că în total cinci persoane au fost rănite, între care un bărbat în stare gravă şi un copil de 11 ani care a suferit o fractură.

Conform purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu, cinci persoane, printre care şi un copil de 11 ani au fost răniţi în urma exploziei care a avut loc vineri după-amiază într-un apartament din Botoşani.

Reprezentanţii ISU spun că la faţa locului pompierii au găsit un apartament, situat la etajul II al imobilului, distrus în totalitate şi alte două apartamente afectate parţial.

În total au fost evacuate 24 de persoane care se aflau în blocul afectat de deflagraţie şi cinci răniţi au fost transportaţi la spitalul din Botoşani.

Prefectului judeţului Botoşani, Dan Constantin Şlincu a anunţat că cauza probabilă stabilită de autorităţi în cazul expoziei a fost acumularea de gaze şi un racord slăbit la aragazul din bucătăria apartamentului din care a pornit explozia.

În starea cea mai gravă este un bărbat care a suferit arsuri pe 56 – 60 la sută din suprafaţa corporală şi care a fost transportat la spital conştient, urmând ca medicii să decidă dacă va fi transferat spre un alt spital.

Copilul de 11 ani care a fost rănit în explozie a suferit o fractură în timp ce ceilaţi trei răniţi – o femeie şi doi bărbaţi, sunt stabili.

Reprezentanţii ISU verifică, la ora transmiterii acestei ştiri, dacă clădirea este stabilă urmând să decidă dacă vor permite accesul în bloc al locatarilor. 


ŞTIREA INIŢIALĂ

Un apartament situat în municipiul Botoşani a explodat, vineri după-amiaza, în urma deflagraţiei trei persoane fiind rănite şi alte peste 20 de persoane evacuate din imobilul afectat de explozie.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, în urma exploziei trei persoane au fost rănite, fiind preluate de echipajele medicale ajunse la faţa locului.

Alte peste 20 de persoane care se aflau în apartamentele lor în momentul deflagraţiei au fost evacuate.

“Cei trei răniţi au fost preluaţi de echipajele medicale, fiind, de asemenea, evacuate toate persoanele care se aflau în imobil la sosirea echipajelor. Acţiunea de salvare este în curs”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici