Fost decan din cadrul Universităţii Ovidius, urmărit penal de DNA după ce a ajutat un bărbat să devină lector

Fostul decan al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa Moise Bogdan este urmărit penal de procurorii DNA, pentru fals intelectual şi complicitate la instigare la abuz în serviciu, după ce a ajutat un bărbat să devină lector, respectiv conferenţiar universitar.

772 afișări
Imaginea articolului Fost decan din cadrul Universităţii Ovidius, urmărit penal de DNA după ce a ajutat un bărbat să devină lector

Fost decan din cadrul Universităţii Ovidius, urmărit penal de DNA după ce a ajutat un bărbat să devină lector

Conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada 2013 – 2015, Bogdan-Florin Chiriluţă - urmărit penal şi el în acest dosar -, în calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanţa – Facultatea de Teologie, a falsificat şase declaraţii pe propria răspundere, pe care le-a depus la dosarul personal.

„Ulterior, conducerea Universităţii Ovidius Constanţa, acţionând fără vinovăţie, i-a acordat inculpatului titlurile de lector respectiv conferenţiar universitar şi l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu, efectuarea în perioada februarie 2014 – iunie 2017, a unor plăţi ilegale (salarii brute) în sumă totală de aproximativ 118.570 lei”, precizează DNA.

În acelaşi context, în cursul lunii aprilie, Chiriluţă a prezentat Comisiei de verificare a activităţii ştiinţifice şi de cercetare a candidaţilor înscrişi la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de conferenţiar şi profesor în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, în fotocopie, o revistă susţinând că în cuprinsul ei ar fi publicat un articol de specialitate. În realitate, bărbatul a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său.

„La data de 13 septembrie 2017, cu ocazia audierii, inculpatul a depus la dosarul cauzei, din proprie iniţiativă, un exemplar al aceleiaşi reviste fotocopiate în care şi de această dată a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său”, conform sursei citate.

Pentru a reuşi să inducă în eroare conducerea Universităţii Ovidius Constanţa, în 2013, Chiriluţă a fost ajutat de fostul decan al Facultăţii de Teologie Moise Bogdan.

„Concret, inculpatul Moise Bogdan având şi calitatea de persoană însărcinată de către Senatul Universităţii Constanţa cu verificarea criteriilor de promovare a candidaţilor, a declarat pe proprie răspundere că inculpatul Chiriluţă Bogdan-Florin îndeplineşte criteriile respective, ceea ce a condus la consecinţele prezentate mai sus”, precizează procurorii anticorupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici