Femeile care suferă de obezitate pot transmite riscul de boală către fiice - sudiu

Studiul arată că fetele aveau un indice al masei corporale (IMC) şi o masă adipoasă similare cu cele ale mamelor lor, însă nu a existat o astfel de asociere între băieţi şi mamele lor.

374 afișări
Imaginea articolului Femeile care suferă de obezitate pot transmite riscul de boală către fiice - sudiu

Femeile care suferă de obezitate pot transmite riscul de boală către fiice - sudiu

Un studiu recent publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism of the Endocrine Society arată că mamele care au obezitate pot împărtăşi riscul acestei afecţiuni cu fiicele lor, dar nu şi cu fiii lor.
 
Obezitatea este din ce în ce mai des întâlnită la nivel mondial. În 2016, peste 1,9 miliarde de adulţi, cu vârsta de 18 ani şi peste, erau supraponderali. Dintre aceştia, peste 650 de milioane erau obezi. Apoi, 39 de milioane de copii cu vârsta sub cinci ani erau supraponderali sau obezi în 2020, arată datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). 
 

Obezitatea duce la probleme şi mai grave de sănătate

 
Persoanele cu obezitate prezintă un risc mai mare de a dezvolta diabet, hipertensiune arterială, probleme cardiace şi multe alte afecţiuni.
 
„Aceste constatări evidenţiază faptul că fetele născute din mame care suferă de obezitate sau care au cantităţi mari de grăsime corporală pot avea un risc mai mare de a căpăta ele însele exces de grăsime corporală”, a declarat Rebecca Moon, doctor în Medicină la Universitatea din Southampton, Marea Britanie. „Sunt necesare studii suplimentare pentru a înţelege de ce se întâmplă acest lucru, dar constatările noastre sugerează că abordările pentru abordarea greutăţii şi compoziţiei corporale ar trebui să înceapă foarte devreme în viaţă, în special la fetele născute din mame cu obezitate şi supraponderale”, mai spune experta. 
 
Cercetătorii au măsurat grăsimea corporală şi musculatura la 240 de copii (cu vârsta de 9 ani sau mai puţin) şi la părinţii acestora. Experţii au folosit aceste date pentru a determina dacă indicele de masă corporală (IMC) - un instrument de depistare a excesului de greutate şi a obezităţii - şi cantitatea de grăsime corporală şi muşchi a copilului erau influenţate de cele ale părinţilor lor.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici