Florile comestibile au un rol important pentru sănătate. Ce boli combat

  • Florile comestibile joacă un rol important în susţinerea sănătăţii, arată un nou studiu.
  • Iată ce fel de flori comestibile poţi consuma pentru proprietăţile lor nutraceutice.
2098 afișări
Imaginea articolului Florile comestibile au un rol important pentru sănătate. Ce boli combat

FOTO giftlowers.com

O prăjitură cu ciocolată arată mai frumos cu flori comestibile colorate. Chiar şi un cheesecake (vegan sau cu brânză) cu o mică floare comestibilă roz arată mai apetisant. Acelaşi lucru este valabil şi pentru o ceaşcă de ceai, un coctail sau un bol de salată.
 
În unele culturi, florile proaspete sunt, de asemenea, consumate ca gustări, în special de către copii. Se spune că sunt îndrăgite de copii datorită gustului lor dulce, datorită nectarului. În zilele noastre, tot mai mulţi oameni, în special bucătari, aleg să includă flori comestibile în reţetele de delicatese. Acestea sunt iubite nu numai pentru proprietăţile lor estetice, ci şi datorită beneficiilor pentru sănătate.
 
Acum, un studiu arată că acestea ajută la combaterea bolilor şi susţine sănătatea.
 
Noul studiu a inclus date despre peste 250 de tipuri de plante şi a analizat mai multe flori comestibile folosite în unele ţări din jurul Mării Mediterane, includerea lor în diverse forme tradiţionale de hrană şi medicină şi impactul lor asupra sănătăţii umane.
 
S-a constatat că florile comestibile sunt identificate ca alimente funcţionale pentru proprietăţile lor nutraceutice (proprietăţile farmaceutice şi nutriţionale), precum şi pentru conţinutul lor de compuşi antioxidanţi. Acestea pot juca un rol important în promovarea sănătăţii şi, de asemenea, în prevenirea diferitelor tipuri de boli.
 
Cele mai apreciate în gastronomie şi uşor de găsit sunt gălbenelele, bujorii, panseluţele sălbatice, coriandrul, albăstrelele, limba mielului (Borago officinalis), cicoarea şi graşiţa (Portulaca oleracea). 
 

Ce boli combat florile comestibile 

 
Pe scurt, studiul arată că florile de soc sunt eficiente în lupta împotriva bolilor degenerative, cum ar fi bolile cardiovasculare şi inflamatorii, dar şi a cancerului şi a diabetului, conform MDPI. Alte flori comestibile interesante includ acacia falsă (lăcrămioara neagră), şi s-a constatat că florile sale sunt bogate în polifenoli cu proprietăţi antioxidante şi de combatere a tumorilor. Acestea sunt folosite pentru a trata gripa, pentru a induce calmul sau chiar pentru a îmbunătăţi starea generală de sănătate.
 
Nu în ultimul rând, plante precum daucus carota, picrorhiza kurroa, bombax ceiba şi Andrographis paniculata ajută în cazul bolilor cardiovasculare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici