FOTO | ALERTĂ AVIATICĂ la Iaşi, după ce un apel la 112 a anunţat că s-ar fi prăbuşit un avion/ ISU Iaşi: Nu se confirmă. Forţele se retrag

Codul roşu de intervenţie a fost activat, joi noaptea, după ce un apel la 112 a anunţat că un avion s-ar fi prăbuşit un avion între localităţile Osoi şi Comana, din judeţul Iaşi, mai multe echipaje ale ISU fiind trimise în zone, transmite corespondentul MEDIAFAX.

15095 afișări
Imaginea articolului FOTO | ALERTĂ AVIATICĂ la Iaşi, după ce un apel la 112 a anunţat că s-ar fi prăbuşit un avion/ ISU Iaşi: Nu se confirmă. Forţele se retrag

FOTO | ALERTĂ AVIATICĂ la Iaşi după ce un apel la 112 a anunţat că s-ar fi prăbuşit un avion. Reprezentanţii Aeroportului Iaşi nu au informaţii despre un accident aviatic în judeţ/ Arafat: Am vorbit la Romatsa. Nu au avion dispărut în zonă

UPDATE 02:06- Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat în timpul nopţii de joi spre vineri, că informaţia primită pe 112 în legătură cu prăbuşirea avionului nu se confrimă, iar forţele se retrag.

„Nu s-a confirmat informaţia primită pe 112 în legătură cu prăbuşirea avionului. Instituţiile cu atribuţii în controlul zborurile nu au semnalat dispariţia vreunui aparat de zbor. Începând cu ora 1.52 încetează aplicarea planului roşu. Forţele se retrag”, a declarat Bolohan.

UPDATE 00:47- Arafat: Am vorbit la Romatsa; nu au avion dispărut în zonă

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, joi noaptea, pentru MEDIAFAX, că după discuţiile cu reprezentanţii Romatsa, nu există date care să confirme prăbuşirea unui avion în judeţul Iaşi.

Nu e confirmat nimic. Am vorbit cu cei de la Romatsa şi spun că nu au avion dispărut în zonă. Nu ştim. Mai caută, dar nu am informaţii să fi găsit ceva la acest moment”, a spus Arafat.

Potrivit şefului DSU, zona unde se presupune că s-a prăbuşit avionul este în continuare verificată pentru că e posibil ca un avion uşor să fi trecut graniţa.

Se mai verifică zona, să nu fie un avion foarte uşor care să fi trecut graniţa”, a mai declarat Arafat.

UPDATE 00:32- Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Iaşi, Elena Troia, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu există informaţii despre prăbuşirea unui avion.

„Nu avem informaţii despre un posibil accident în care să fie implicat vreun avion care să execute cursa de la sai către Aeroportul Iaşi”, a declarat Troia.

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a declarat, joi noaptea, corespondentului MEDIAFAX, că a fost activat planul roşu de intervenţie după ce un apel primit pe 112 anunţa că s-a prăbuşit un avion.

Este un apel primit la 22.45. Cetăţeanul spunea că e în zona Prisecani - Osoi (avionul prăbuşit - n.r.). Acum verificăm dacă se confirmă. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunţ am intrat sub cod roşu”, a declarat prefectul Iaşiului, Marian Şerbescu.

Potrivit prefectului, mai multe echipaje ale ISU, Ambulanţei, ale SMURD, şi ale Poliţiei pornit spre cele două localităţi pentru a verifica informaţia şi pentru a lua măsurile care se impun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici