FOTO | Mii de copii au împletit jocul cu ştiinţa şi au fost cercetători pentru câteva ore, la Noaptea Ştiinţei

Mii de copii din Iaşi au împletit jocul cu ştiinţa şi au avut ocazia să realizeze experimente cu lasere sau să realizeze roboţi ori cristale. Cei mici au participat, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, la Noaptea Ştiinţei, eveniment organizat pentru al cincilea an consecutiv în centrul oraşului

222 afișări
Imaginea articolului FOTO | Mii de copii au împletit jocul cu ştiinţa şi au fost cercetători pentru câteva ore, la Noaptea Ştiinţei

FOTO | Mii de copii au împletit jocul cu ştiinţa şi au fost cercetători pentru câteva ore, la Noaptea Ştiinţei

„Noaptea Ştiinţei”, eveniment organizat pentru copii, la Iaşi, a fost gândit pentru a promova cariera de cercetător, pentru ca cei mici să descopere ştiinţa într-un mod distractiv.

Mii de elevi, alături de părinţi, au participat la evenimentul care s-a desfăşurat în centrul Iaşului, iar cei mici au putut să vadă experimente cu lasere, cu azot lichid, să se uite la stele şi la lună printr-un telescop sau să facă propriile cristale.

„Noi căutăm să îmbunătăţim toate experimentele pe care le aducem, să aducem mai mulţi invitaţi, dar cred că cel mai bun lucru pe care îl avem anul acesta e că dacă acum 2-3 ani veneam noi cu roboţi, anul acesta avem elevi care au produs roboţii respectivi şi care reuşesc să îi construiască, să îi aducă în faţa publicului larg şi fiind cam de aceaşi vârstă reuşesc cumva să îi atragă pe cei mai mici cercetători”, a declarat lect.dr. Cătălin Agheorghiesei, coordonatorul evenimentului.

Copiii au fost încâtanţi de ceea ce au văzut la „Noaptea Ştiinţei”.

„Am văzut luna pe jumătate, a fost super fain”, a spus una dintre participante.

„Mie mi-a plăcut robotul care a amestecat cubul rubic”, a declarat altă fetiţă.

„Noaptea de ştiinţă” este organizată de către cercetătorii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza pentru al cincilea an la rând.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici