Video FOTO, VIDEO A patra seară de proteste în Bucureşti şi în ţară. Mitingul din Piaţa Victoriei, la care au participat peste 100.000 de oameni, s-a încheiat

Peste 100.000 de oameni s-au strâns vineri seara, pentru a patra zi consecutiv, în faţa Guvernului, printre aceştia fiind părinţi cu copii. Numărul protestatarilor este în creştere. Oamenii sunt nemulţumiţi de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi cer abrogarea ei.

18568 afișări

Update 00.52 Protestul din Capitală s-a încheiat. Protestatarii au strâns gunoiul înainte de a pleca

Protestul din Piaţa Victoriei la care au participat peste o sută de mii de oameni s-a încheiat. Manifestanţii au strâns gunoiul înainte de a pleca. În timpul protestului, reprezentanţii unei şcoli de actorie au împărţit oamenilor ceai cald.

"Şcoala noastră e foarte aproape. Am venit în prima seară şi pe la ora 2.00 mi s-a făcut foarte, foarte frig şi mi-am dat seama că oricât de tare am încercat să rezist nu am reuşit. A doua seară am zis să facem ceai cald pentru oameni. Am adus ceai până seara la ora 1.00. Şi acum venim în fiecare seara. Ne-a sunat lumea, ne-a trimis bani, am ajuns de la o sută de litri la 800 litri în seara asta. Am început în patru persoane şi acum suntem 50", spune Alina Grigore.

Aproximativ 80.000 de oameni au protestat şi joi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, alte zeci de mii de persoane participând la mitinguri în mai multe oraşe din ţară. Şi românii din diaspora şi-au manifestat joi solidaritatea faţă de protestele din România faţă de Ordonanţa 13, prin mai multe manifestaţii în oraşe din străinătate.

Pe reţelele de socializare sunt anunţate proteste în weekend mai multe oraşe din România dar şi în străinătate.

Update 00.18 Manifestanţii au început să strângă în pungi de plastic gunoaiele lăsate în urmă. 

Update 00.07 Protestul se apropie de sfârşit. Doar câteva sute de manifestanţi au mai rămas în faţa Guvernului, unde la miezul nopţii au intonat, din nou, imnul României.

Update 23.39 Protestatarii au părăsit masiv Piaţa Victoriei, unde au mai rămas aproximativ 2.000 de manifestanţi.

Update 23.14 Oamenii au început să părăsească Piaţa Victoriei.

Esenţa serii a fost scandarea ”Abrogaţi şi apoi plecaţi!”. Mesajul zilei de vineri a fost ”abr-oug-are”. În plus, s-au împărţit fly-ere cu mesajul ”Abrogaţi ordonanţa”.

Update 22.09 Peste 100.000 de oameni protestează în aceste momente în Bucureşti. Manifestanţii au cântat imnul naţional.

Update 21.45 Peste 80.000 de oameni se află acum în Piaţa Victoriei din Capitală.

Update 20.33 Aproximativ 70.000 de oameni sunt, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, numărul fiind în creştere.

 Pe o clădire din zonă sunt proiectate mesajele "noaptea ca hoţii" şi "ieşiţi din casă dacă vă pasă". 

Update 20.53 Aproximativ 50.000 de oameni sunt, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, numărul fiind în creştere.

Update 20.39 Peste 25.000 de persoane sunt în faţa Guvernului, numărul fiind în creştere. 

 

 

Update 20.14 Un bărbat a fost scos din mulţimea aflată la Guvern. Jandarmii au primit flori de la participanţi

Un bărbat a fost scos din mulţimea aflată în Piaţa Victoriei, după ce protestatarii au semnalat că acesta este în stare de ebrietate.

Participanţii la protest le-au adus flori jandarmilor. Peste 13.000 de persoane sunt în faţa Guvernului, numărul fiind în creştere.

Unii dintre manifestanţi au adus un sicriu la protest.

Update 19.55 Aproape zece mii de oameni protestează în Piaţa Victoriei. Traficul rutier în zonă, blocat

Aproape zece mii de oameni protestează, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a patra seara consecutiv. Numărul protestatarilor este în creştere. Traficul rutier în zonă a fost blocat.

Update 19.11 Peste trei mii de oameni protestează, vineri seara, pentru a patra zi consecutiv, în faţa Guvernului, printre aceştia fiind părinţi cu copii. Numărul protestatarilor este în creştere.

Oamenii sunt nemulţumiţi de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Şoferii care trec prin Piaţa Victoriei claxonează în semn de solidaritate.

Update 18.04 "Am venit să protestăm pentru că ne dorim ceva mult mai bun, o ţară mai bună pentru copil. L-am luat cu noi ca să fim cât mai mulţi. Se pare că este singura soluţie. Poate doar un milion de oameni îi mai sperie pe oamenii din puşcăria asta de aici. Ordonanţa este făcută ca urgenţă fără să fie o urgenţă, este făcută noaptea ca să nu putem să ripostăm şi nimeni să nu aibă vreun punct de vedere", spune Andrei care a venit împreună cu fiul lui, Cezar.

"În '90 eram tot aici, strigam "jos Iliescu!", erau printre primele mitinguri, eram pe o blindată urcat, la liceu fiind. Un mesaj pentru guvernanţi: nu se face aşa, aţi zis că faceţi altceva şi nu ne aşteptam la chestia asta. De ce sunt cu copiii e o întrebare firească. Răspunsul este firesc, suntem o familie şi tot ce facem, facem împreună. Sperăm ca acest demers să nu fie inutil ca multe altele prin care am trecut până acum, multe furturi, multe speranţe. În '92, având 18 ani, am trecut prin destule valuri de speranţe şi speranţe înşelate. Încă mai am energie să vin", spune Alex. El a venit la protest alături de cei doi copii şi de soţie.

Primul protestatar a ajuns în Piaţa Victoriei la ora 09.05. În timpul dimineţii, în spaţiul delimitat de Jandarmerie pentru manifestanţi, erau permanent câte 10-20 de protestatari.

Ştire 14.05 Protestatarii au început să se strângă în Piaţa Victoriei

Circa o sută de persoane s-au strâns vineri, la prânz, în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă a guvernului, care schimbă Codurile penale.

La ora prânzului în spaţiul din faţa sediului Executivului erau adunaţi circa o sută de oameni. Ei purtau pancarte şi steaguri tricolore.

Primul protestatar a ajuns în Piaţa Victoriei la ora 09.05. În timpul dimineţii, în spaţiul delimitat de Jandarmerie pentru manifestanţi, erau permanent câte 10-20 de protestatari.

Aproximativ 80.000 de oameni au protestat joi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, alte zeci de mii de persoane participând la mitinguri în mai multe oraşe din ţară. Şi românii din diaspora şi-au manifestat joi solidaritatea faţă de protestele din România faţă de Ordonanţa 13, prin mai multe manifestaţii în oraşe din străinătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici