Video FOTO, VIDEO | Coadă la Primăria Capitalei, pentru voucherele de biciclete: unei tinere i s-a făcut rău / Sidonia, 62 de ani: Eram în staţia de troleu, am venit să văd care e oferta/ Înscrierile, suspendate până la procesarea celor 14.500 de cereri trimise prin e-mail

Peste o sută de persoane s-au strâns marţi la Primăria Capitalei, pentru a depune cereri de obţinere a unuia dintre cele 5.000 de vouchere în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unei biciclete sau a unui mijloc de transport pe două roţi. Printre doritori sunt şi pensionari care doresc să îşi schimbe bicicleta sau să obţină un tichet pentru copii.

5658 afișări

UPDATE ora 20:11 - Primăria Capitalei a suspendat, marţi, înscrierile în Programul „Biciclişti în Bucureşti” până la procesarea celor 14.500 de cereri sosite prin e-mail şi eliminarea tuturor înregistrărilor multiple, precizând că va propune suplimentarea numărului de vouchere în următoarea şedinţă CGMB.

Potrivit Primăriei Capitalei, până marţi la ora 18.30, oră la care au fost închise ghişeele şi a fost dezactivată adresa biciclisti@pmb.ro, au fost procesate 4.136 de cereri depuse la Centrul de Relaţii cu Publicul, iar pe adresa de e-mail au fost primite peste 14.500 de cereri.

După ce toate cererile vor fi procesate şi vor fi primit număr de înregistrare, se va trece la filtrarea bazei de date pentru înlăturarea înscrierilor multiple.

"În funcţie de numărul total al cererilor validate, vom supune aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în proxima şedinţă, un proiect de Hotărâre prin care să fie suplimentat numărul de vouchere acordat în cadrul acestui program în acest an", arată Primăria Capitalei.

Programul „Biciclişti în Bucureşti” va fi reluat şi în anul următor, iar toţi solicitanţii care au depus cereri în acest an şi nu vor primi vouchere vor rămâne în baza de date a Programului pentru ediţia din 2018, potrivit PMB.

Peste o sută de oameni s-au strâns, marţi, la Primăria Capitalei, pentru a depune cererea de obţinere a unui voucher de 500 de lei pentru biciclete. Printre doritori au fost şi pensionari. Luni, municipalitatea a anunţat demararea programului de încurajare a achiziţiei de biciclete, prin care Primăria Capitalei va acorda 5.000 de vouchere, în valoare de 500 de lei fiecare, locuitorilor Bucureştiului.

UPDATE Peste 2.900 de cereri pentru voucherele pentru biciclete au fost primite până luni, la ora 18.30, anunţă, marţi, Primăria Capitalei, care precizează că, dintre acestea, peste 2.200 au fost depuse la Registratură şi 690, prin e-mail.

"În legătură cu desfăşurarea procesului de înscriere în Programul „Biciclişti în Bucureşti”, Biroul de Presă al Primăriei Capitalei este împuternicit să facă următoarele precizări: 1. Numărul de cereri de înscriere primite până ieri, 24.07.2017, ora 18.30, a fost de 2.935, dintre care 2.245 depuse la Registratură şi 690 prin e-mail. 2.Cererile de înscriere depuse pe e-mail se procesează concomitent cu cele depuse la ghişeele Centrului de Relaţii cu Publicul, în ordinea sosirii", anunţă Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis marţi MEDIAFAX.

Potrivit PMB, la finalul programului de lucru cu publicul, va fi comunicat numărul de cereri de înscriere care au fost primite marţi, iar numerele de ordine ale cererilor admise în Program vor fi publicate pe site-ul Primăriei.

Peste o sută de oameni s-au strâns, marţi, la Primăria Capitalei, pentru a depune cererea de obţinere a unui voucher de 500 de lei pentru biciclete. Printre doritori au fost şi pensionari.

Luni, municipalitatea a anunţat demararea programului de încurajare a achiziţiei de biciclete, prin care Primăria Capitalei va acorda 5.000 de vouchere, în valoare de 500 de lei fiecare, locuitorilor Bucureştiului. Aceste tichete se acordă persoanelor de peste 18 ani, care au domiciliul sau rezidenţa în Capitală. O persoană nu poate beneficia decât de un singur tichet, care nu este transmisibil, iar acordare a voucherelor se va face pe principiul "primul venit, primul servit".


Bucureştenii au venit încă de dimineaţa la Registratura Generală pentru a sta la rând să depună cererea de obţinere a unui voucher de 500 lei, chiar dacă Primăria a anunţat că solicitările pot fi depuse şi prin e-mail. Unei tinere care stătea la rând i s-a făcut rău.

Sidonia are 62 de ani şi a aflat marţi dimineaţa de voucherele pentru biciclete. Nu a stat prea mult pe gânduri şi a mers la Primărie să vadă care este oferta.

"Pentru unul dintre copii, că pentru mine, la vârsta mea, e mai greu. Nu am informaţii complete referitoare la bani, dar am înţeles că oferta este gratuită. Eram în staţia de troleu şi am primit informaţii de la cetăţenii de la rând. Aveam o altă direcţie. Vreau să ştiu care e oferta. Am înţeles că se dau vouchere din fonduri europene pentru biciclete", spune femeia.

O altă doamnă, aceeaşi poveste. Diferenţa este că şi-ar dori trei vouchere.

"Stau la coadă pentru mine şi doi copii, dacă se poate. Aş vrea trei biciclete, eu încerc dacă se poate. Copiii sunt la serviciu. I-am chemat, dacă nu sunt ei nu se poate. Merg pe bicicletă prin parcuri, pădure, nu prin oraş", explică Viorica Iordache.

Şi alţi bucureşteni încearcă să obţină tichete pentru alţi membri ai familiei.

"Pentru un mijloc de transport gratuit stau. Pentru mine şi pentru soţie. Încercăm să completăm două cereri. Acum doar nu ne despărţim de soţie ca să mergem cu o singură bicicletă sau să mergem cu rândul. Mai avem biciclete, dar au îmbătrânit odată cu noi. Sperăm şi noi că avem norocul să luam o bicicletă", spune un bărbat.

"Pentru mine şi pentru soţie stau. Probabil va fi fără accesorii e siguranţă. S-ar putea să ne dea o bicicletă simplă, punem câţi bani e nevoie ca să luam mai de calitate. Am avut bicicletă în tinereţe", susţine un doritor de mijloc de transport pe două roţi.

Primăria Generală a Capitalei anunţă că solicitările pentru acordarea tichetelor de achiziţie a bicicletelor se pot depune şi prin email, decizia fiind luată ca urmare a numărului mare de persoane care s-au arătat interesate să obţină acest voucher.

"Pentru înscrierea în Program este nevoie ca solicitanţii să printeze, să completeze formularul de înscriere, să-l semneze, şi să-l trimită scanat, împreună cu cartea de identitate (scanată pe ambele părţi în cazul celor cu vize de reşedinţă), la adresa biciclisti@pmb.ro. Cererile depuse online vor fi procesate concomitent cu cele depuse fizic, în timpul programului alocat, respectiv cele depuse până la 18.30 vor fi procesate în aceeaşi zi, iar cele sosite după ora 18.30 vor fi procesate a doua zi, începând cu ora 08.30, oră la care se deschid şi ghişeele pentru relaţii cu publicul", se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Luni, municipalitatea a anunţat demararea programului de încurajare a achiziţiei de biciclete, prin care Primăria Capitalei va acorda 5.000 de vouchere, în valoare de 500 de lei fiecare, locuitorilor Bucureştiului. Aceste tichete se acordă persoanelor de peste 18 ani, care au domiciliul sau rezidenţa în Capitală. O persoană nu poate beneficia decât de un singur tichet, care nu este transmisibil, iar acordare a voucherelor se va face pe principiul "primul venit, primul servit".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici