Gabriel Oprea ar putea prelua portofoliul MAI, după demisia lui Blaga

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ar putea fi înlocuitorul lui Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, după demisia lui Vasile Blaga, au declarat, luni dimineaţă, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

100 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea ar putea prelua portofoliul MAI, după demisia lui Blaga

Gabriel Oprea ar putea prelua portofoliul MAI, după demisia lui Blaga (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, în locul lui Gabriel Oprea la conducerea Ministerului Apărării Naţionale ar urma să fie numit Cristian Diaconescu.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, intenţionează să îşi dea demisia de onoare şi să o înainteze, luni, premierului Emil Boc, afirmă pentru MEDIAFAX surse din minister.

Potrivit surselor citate, ministrul Vasile Blaga a luat deja această decizie, din motive personale.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, i-a convocat la discuţii, luni dimineaţă, pe şefii structurilor din MAI, printre cei care au participat la întâlnire fiind şefii Poliţiei Române şi Jandarmeriei, Petre Tobă şi Olimpiodor Antonescu, au precizat sursele citate.

La ora transmiterii acestei ştiri, Vasile Blaga se află la Guvern, iar pentru ora 11.00 a anunţat că va susţine declaraţii de presă.

Decizia ministrului Vasile Blaga de a demisiona de la conducerea MAI vine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Emil Boc au anunţat că renunţă la serviciile de escortă ale Poliţiei, în urma mitingului ilegal al poliţiştilor.

Vasile Blaga a preluat conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor în decembrie 2009, funcţie pe care a mai deţinut-o la începutul guvernării Alianţei DA. Blaga a fost, din octombrie până în decembrie, interimat la conducerea MAI, funcţie deţinută în paralel cu cea de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici