Video GALERIE FOTO Mii de părinţi şi copii, protest în faţa Guvernului: „Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii“

Câteva mii de părinţi şi copii sunt, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Adulţii au venit cu cei mici pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale. Evenimentul "Educaţie pentru democraţie" a fost organizat pe Facebook.

6129 afișări

UPDATE 15:34 Mii de persoane, adulţi şi copii, protestează sâmbătă în faţa Guvernului, cerând abrogarea ordonanţei de urgenţă care prevede modificarea codurilor penale. Micuţii au purtate steaguri, au desenat pe asfalt şi s-au jucat.

"Am venit aici ca să protestăm împotriva hoţiei. Nu vreau să mă mut din ţară. O să vin aici aici să îmi apăr ţara. Am fost şi ieri doar că nu mi-a plăcut că nu strigau şi ei mai mult", spune Ilinca, elevă de gimnaziu.

"Am venit la protest în fiecare zi, nu doar astăzi. Azi am venit cu copiii pentru că mi se pare că e o lecţie pe care ei vor să o primească şi pe care noi nu am avut-o, cum este să te exprimi liber şi să lupţi împotriva unor indivizi care au încălcat niste valori fundamentale, pe care noi ne străduim să îi învăţăm: liberate şi adevăr", spune Laura Lungu.

"Pentru că ne-au cam călcat în picioare, şi-au bătut joc de noi, nu au fost cinstiţi, au venit cu o propunere legislativă inacceptabilă pentru noi. Am venit pentru copii, pentru că, după-amiază, când ajungem acasă, pur şi simplu nu ne mai putem uita în ochii lor, ne este ruşine, nu suportăm aşa ceva, încălcarea drepturilor noastre de cetăţeni", spune Ionut Hrenciu.

Copiii au desenat şi s-au jucat. Mulţi dintre părinţi au profitat de ocazie şi au mers cu copiii la Muzeul Antipa.

Adulţii care au venit cu copii mici au părăsit piaţa în jurul prânzului.

Circulaţia pe bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor este blocată.

UPDATE 13.23 Câteva mii de părinţi şi copii s-au strâns în Piaţa Victoriei din Capitală

UPDATE 12.23 Peste o mie de părinţi şi copii s-au strâns în Piaţa Victoriei din Capitală. Numărul este în creştere

"Am venit pentru că este protestul celor mici, eu am venit fără el serile trecute. Motivul pentru care am venit şi astăzi şi zilele trecute este că protestăm împotriva unei chestiuni principiale. Nu poţi să faci ce au făcut ei peste noapte. Nu poţi să stai nepăsător când sute de mii de oamenii ies afară şi scandează împotriva ta. Nu poţi să-ţi baţi joc de o naţiunea întreagă fără să te intereseze, nu poţi să dai ordonanţe aşa, peste noapte, nu poţi să refuzi dialogul pentru a rezolva problema. Ei asta fac. E revoltător. Din păcate, ăsta e singurul mod în care putem protesta. Sunt plină de furie, de tot felul de sentimente negative faţă de ei. Dialogul este foarte important. Ei nu vor să audă, nu vor să vadă, sunt total autişti", spune Ana Precup,o  mămică din Bucureşti.

GALERIE FOTO Noi proteste în Capitală. Sute de părinţi şi copii s-au strâns în Piaţa Victoriei

Sute de părinţi şi-au adus copiii în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale. Evenimentul se intitulează "Educaţie pentru democraţie" şi a fost organizat pe Facebook.

"Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest", este mesajul de pe pagina de Facebook.

Mai multe persoane s-au alăturat protestatarilor, împărţind mere şi alte alimente pentru copii.

Până la ora 16.00 sunt aşteptaţi mai mulţi protestatari, urmând ca aceştia să meargă în marş către Palatul Parlamentului, unde vor forma un lanţ uman în jurul instituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici