Video GALERIE FOTO Taz şi Hercule, câinii poliţişti care au ajutat la prinderea infractorilor, sunt scoşi la licitaţie

Taz şi Hercule, doi dintre câinii poliţişti care sunt scoşi la licitaţie de Poliţia Prahova sunt fraţi şi au ajutat la prinderea mai multor infractori în cei mai bine de zece ani de carieră. Deocamdată, nu s-a prezentat nimeni la licitaţie, iar preţul a scăzut la 240 de lei, pentru un ciobănesc.

7420 afișări

Trei câini, folosiţi până nu demult, în misiuni de intervenţie, sunt scoşi la vânzare, prin licitaţie, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova. Un câine poliţist costă 240 de lei, preţul fiind scăzut pentru că nimeni nu s-a prezentat la două runde de licitaţie. Unul dintre câini, Taz, a ajutat la prinderea unui evadat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Taz este câine ciobănesc german din 2006, care a a făcut echipă timp de 11 ani cu agentul de poliţie Valentin Arsene. Acum, patrupedul a fost pensionat.

Arsene spune despre Taz că a fost „cel mai bun coleg, poate mai bun decât un poliţist” şi că poate fi folosit acum drept câine de pază.

“Este ascultător, devotat. A făcut tot ce i-am spus, a făcut tot ce a însemnat comenzi”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, agentul de poliţie Valentin Arsene.

Taz a fost încadrat la Secţia 1 de Poliţie din Ploieşti şi a participat la sute de misiuni unde erau aglomeraţii, dar şi la percheziţii.

“Participa la fel de fel de misiuni demonstrative. Am fost cu el în multe locuri din judeţul Prahova, inclusiv în judeţul Sibiu. Este antrenat de mine, de când l-am preluat, din 2006. Are cursuri de specializare în intervenţii, timp de trei luni l-am calificat în specializarea intervenţii. A fost folosit la tot ce înseamnă manifestări sportive, unde sunt aglomeraţii, percheziţii, scotociri, intervenţii”, a precizat Arsene

Tot Taz a fost cel care a reuşit să dea de urma unui bărbat care evadase din secţia exterioară a Penitenciarului Ploieşti, aflată la Berceni. Taz a găsit geaca evadatului în care se afla un bilet unde era scrisă o adresă. Poliţiştii l-au găsit, apoi, pe fugar.

„Este cea mai de succes misiune. Am găsit geaca unui evadat, în care se afla biletul unde se va duce acesta. Taz a găsit-o. Noi am fost înainte, apoi poliţiştii sau jandarmii. Dacă nu era Taz aveam şanse zero să găsim geaca, geaca putea fi trecută cu vederea pentru că era într-n loc ascuns, cu gunoiae”, a mai declarat agentul de poliţie.

Arsene a mai precizat că îl va lua el pe Taz dacă nimeni nu-l va achiziţiona la licitaţie.

Alături de Taz este scos la licitaţie şi fratele său, Hercule, dar şi un câine care a fost folosit de Postul de Poliţie din Sângeru.

„Avem trei câini, rasa ciobănesc german, care sunt scoşi la licitaţie pentru că au împlinit vârsta pensionarii, au 10 ani de serviciu în slujba cetăţeanului. Sunt câini care au prestat serviciul de însoţire şi patrulare la structurile de ordine publică. Au fost organizate două sesiuni de licitaţie, nu s-a prezentat nimeni. Aceşti câini sunt de colecţie, sunt speciali. Au o istorie bogată în spate, au poveşti frumoase. Au avut o viaţă de poliţişti activi”, a declarat Marian Popescu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

Potrivit sursei citate, joi, 6 aprilie, va fi organizată o nouă sesiune de licitaţie, dar până miercuri nimeni nu s-a înscris.

Preţul iniţial al unui câine poliţist era de la 400 de lei, ar acum a scăzut la 240 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici