Video GALERIE FOTO, VIDEO Proteste pro şi antiguvernamentale în ţară. La Alba Iulia s-a cerut demisia preşedintelui, la Timişoara, Cluj Napoca şi Sibiu- demisia guvernului

Peste 500 de persoane, între care şi primari PSD şi ALDE, au protestat, vineri seara, la Alba Iulia, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis şi respectarea votului din 11 decembrie, între ei infiltrându-se şi un tânăr care avea pancarte antiguvernamentale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1833 afișări

Peste 4.500 de persoane protestează împotriva Guvernului la Timişoara, Cluj Napoca şi Sibiu

Peste 4.000 de timişoreni protestează, vineri seara, pe străzile din oraş, manifestaţia începând în Piaţa Victoriei, cu intonarea imnului naţional, în vreme ce la Cluj Napoca, unde protestează 1.500 de oameni, s-a lansat imnul „#Rezist”, dedicat evenimentelor din ultimele zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 2.000 de protestatari s-au adunat, vineri seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara, scandând împotriva Guvernului, apoi au plecat în marş pe străzile oraşului, unde după o oră, numărul lor s-a dublat, ajungându-se la peste 4.000.

Acţiunea a început cu intonarea imnului României, iar apoi oamenii au început să strige "Rezistăm, nu cedăm", "Unitate", "România", "Grindeanu, ai pătat onoarea din Banat" sau "Explică-ne, vrem să ştim de ce".

În faţa mulţimii a ajuns şi un solist care a cântat mai multe melodii, printre care şi piesa "Timişoara”, compusă în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989, în timp unii manifestanţi au început să danseze pentru a se încălzi.

Peste 1500 de persoane participă, vineri seara, la protestul din Piaţa Unirii, din Cluj Napoca, iar unele au adus cu ele steaguri tricolore şi continuă să ceară demisia Guvernului Grindeanu, iar un protestatar a anunţat lansarea imnului ”Rezist”, compus de nişte artişti clujeni care doresc să rămână anonimi.

Participanţii la protest au afişe cu mesaje precum ” 1784 - Horea, toţi să trăiască din muncă” sau ”Dragnea, Tăriceanu şi alţi şobolani răspândesc ciuma”, iar unul dintre ei a anunţat că s-a lansat pe o reţea de socializare imnul ”Rezist”, compus de nişte artişti clujeni care doresc să rămână anonimi.

”România-i ţara mea, şi nu vreau să plec din ea, la TV mă minţi frumos, ţi se pare că-s cam prost, m-am trezit şi nu mai dorm. O dorinţă sinceră, ţara mea să fie liberă, strig tare - rezist şi visez-”, sună câteva din versurile imnului.

”Nu ne lăsăm, venim la proteste cât va fi nevoie, acest guvern care a făcut o hoţie pe care ne chinuim să o reparăm, nu ne reprezintă, nu mai avem încredere în Grindeanu. Demisia ministrului Justiţiei, Iordache, este un prim pas, dar mai trebuie să cadă şi alte capete”, a spus un alt protestatar.

Manifestanţii au pornit în marş prin centrul oraşului şi scandează ”Demisia”, ”Uniţi salvăm toată România”.

La Sibiu sunt circa 1.000 de protestatari care s-au adunat în Piaţa Mare şi au plecat în marş pe străzile oraşului, scandând împotriva Guvernului Grindeanu.

„Ar trebui să le fie ruşine şi să plece. Jos Guvernul! Vin aici din noaptea neagră pentru justiţie, atunci când s-a dat ordonanţa 13. Că s-a retras şi a demisionat Iordache nu e suficient. Jos Guvernul”, a declarat Elena Trucă.

Peste 500 de protestatari i-au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis, la Alba Iulia

Peste 500 de susţinători ai Guvernului Grindeanu au protestat vineri seara, la Alba Iulia, în faţa Prefecturii,. cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis şi respectarea votului din 11 decembrie 2016.

Între manifestanţi a ajuns şi un tânăr cu o pancartă pe care scria ”Ocazie! Vând Guvern second-hand cu corupţie inclusă. Ofer reducere 99%”, acesta fiind huiduit şi alungat dintre susţinătorii Executivului. Oamenii i-au spus, în semn de reproş, că ei nu au venit la mitingul antiguvernamental.

Între protestatari s-au aflat şi primari PSD şi ALDE din judeţul Alba, care au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că protestul este spontan şi au şi ei dreptul, ca orice oameni, să participe.

„Este un miting spontan, am aflat şi eu acum despre el. Până acum nu a ieşit nimeni în stradă. Mi se pare nefiresc ca după ce ministrul şi-a dat demisia, ordonanţele au fost retrase, după ce Curtea Constituţională a spus clar că este o ordonanţă perfect valabilă, să se continue cu acelaşi slogan, demisia guvernului. Mă deranjează substratul care este acela al schimbării clasei politice din România care a câştigat prin voturi dreptul de a conduce ţara asta patru ani de zile”, a spus primarul comunei Stremţ, social-democratul Traian Ştefan Popa.

La rândul său, Daniel Rusu, primarul comunei Şpring, ales pe listele ALDE, a spus că a venit pentru a protesta ”împotriva preşedintelui Iohannis care nu înţelege că trebuie să fie un mediator, un om al păcii”, dar şi pentru a se respecta votul din 11 decembrie.

Între manifestanţi au fost prezenţi şi primarul din Câmpeni, Călin Andreş şi primarul din Arieşeni, Marian Jurj, ambii aleşi din partea PSD.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie ”Politica nu distruge prietenii”, ”Respect vot 11 decembrie”, ”Iohannis, nu uita, ţara asta nu-i a ta”, ”Îndrăzneşte să crezi în România”, ”Noi am votat, tu ne-ai dezbinat. Respect vot 11 decembrie”, ”Iohannis = dezbinare”, ”Dragi studenţi, nu mai protestaţi, puneţi mâna şi studiaţi, ţara este plină de studenţi manipulaţi” sau ”Opriţi defrişarea în toată ţara”.

De asemenea, ei au scandat ”Demisia”, ”Jos Iohannis” ”Jos trădătorul”, Iohannis nu uita, poporul nu te vrea”, ”Iohannis, nu uita, România nu-i a ta”, ”Mediator, nu instigator”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici