Video Gândurile lui Cristoiu: E posibil ca Iohannis să fie retras din cursa prezidenţială. Nu e după el | VIDEO

Ion Cristoiu susţine că dacă preşedintele Iohannis se menţine la actualul scor din sondaje, în jur de 35%, nu mai are şanse la un nou mandat la Cotroceni. Jurnalistul a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că, în acest caz, candidatul Iohannis va fi înlocuit.

9685 afișări

“Din punct de vedere al electoratului, sigur o să scadă, dacă merge aşa. Nu este exclus, nu ştiu, nu mă pricep, ca toată această perioadă care nouă ni se pare că el e abulic, să fie totul o tactică. Nu e bine să intri în campanie cu un scor foarte mare, că nu ai de unde lua. Adică un scor foarte mare obţinut din consum. Klaus Iohannis este cel de acum. Are un scor, problema este că ori rămâne aşa şi este terminat pentru că vin contracandidaţii care iau din electorat, se duc prin pieţe, cutare, cutare, ori el se schimbă, e posibil, şi începe să lucreze. Se duce prin piaţă, se apucă să dea interviuri, se pune să dea flori şi în acel moment şocul electoral e uriaş. Sunteţi de acord , da? Păi stai puţin că ăsta nu e chiar aşa. El are un mare avantaj, e atât de jos în acest moment”, a afirmat Ion Cristoiu.

El a explicat că dacă Iohannis se va menţine foarte jos, nimeni nu îşi îngăduie să piardă Preşedinţia şi va rămâne pe tuşă. Întrebat dacă este posibil ca Iohannis să se retragă sau să fie retras, Ion Cristoiu a răspuns: „Să fie retras, că nu e după el. Nu îşi îngăduie nimeni să piardă preşedinţia (...) e după Codruţa. Dintre concurenţii lui, e cea mai bine plasată şi la care se lucrează. Noi am spus că în cazul ei sunt două scenarii: ăla cu procurorul european şi cel electoral, la care se lucrează întruna”, a spus Ion Cristoiu.

Jurnalistul a arătat că, dându-se alarma că Iohannis stă prost în sondaje, şi PNL va susţine varianta Kovesi, care va fi o soluţie la presiunea electoratului. “Va fi plânsul lui Traian. Stolojan era blocat în 2004, nu mai creştea şi atunci au făcut sondaje în 2004, din câte vedeţi viaţa e făcută din sondaje. Şi atunci au spus <are potenţial Traian>. Traian Băsescu a promis electoratului din Bucureşti că nu renunţă la funcţia de primar şi atunci au înscenat povestea că ăla e bolnav şi atunci Băsescu de aceea a plâns, a plâns că moare Stolojan. Ca să vedeţi ce comedie, că uite, slavă Domnului, ăsta trăieşte bine mersi. Şi atunci s-a făcut această schimbare mult în avantajul lui Traian, al dreptei. Dacă vii înainte de campanie sau cu o lună, două, şi spui <jale mare, domnul Iohannis are 20% şi Dragnea 80%>, atunci începe alarma. Şi începe presiunea electoratului, <băi faceţi şi voi ceva, găsiţi o soluţie. Să se retragă ăla şi să o rugăm în genunchi pe Codruţa>. Nu vi se pare normal? Va fi o situaţie de alarmă”, a susţinut Ion Cristoiu.

În opinia sa, un astfel de scenariu este plauzibil într-o Românie în care se poate lucra foarte uşor cu emoţiile electoratului.” Cel mai uşor scenariu este cel de emoţie. Trebuie să creezi o emoţie de jale mare. Ciuma roşie pune mâna. Ce credeţi, ca să salvăm ţara trebuie să se sacrifice Codruţa care poate să fie procuror şi să renunţe. Renunţă ca să nu vină ciuma roşie. Doar nu credeţi că renunţă ca să ajungă preşedinte. Iar ălălalt nu are ce să facă, că vin la el şi îi spun < ne pare rău, dar decât să te bată...> Cum a făcut atunci Emil. Emil Constantinescu nu a renunţat că l-a şantajat cineva, a văzut că pierde în sondaje”, a reamintit Ion Cristoiu.

Jurnalistul a explicat şi de ce Iohannis ar putea fi înlocuit cu Laura Codruţa Kovesi, şi nu cu Dacian Cioloş şi cum se realizează imaginea de “inimă neînfricată” pentru fosta şefă a DNA.”Dacă se va vedea că nu creşte în sondaje, atunci el va fi înlocuit şi nici într-un caz cu Cioloş, ci cu cineva care, dacă observaţi cariera politică a lui Kovesi, este mult mai bine lucrată decât a lui Cioloş. Ea e hărţuită. Dacă va mai fi şi reţinută, ea e victima lui Dragnea, a ciumei roşii, deci emoţia în cazul ei nu e creată în sine. Dacă nu ar exista Dragnea şi PSD, ea nu ar exista, ea există prin antiteză. Ăia de la PSD, dinozaurii ăia, au pus mâna pe vulturiţa noastră şi ea nu se lasă”, a explicat Ion Cristoiu.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 10 martie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gândul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici