Video Gândurile lui Cristoiu. Topul politicienilor: Tudorel Toader întreţine iluzia ordonanţei de urgenţă | VIDEO

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader şi preşedintele Klaus Iohannis rămân şi săptămâna aceasta în Top 5 politicieni. Premierul Viorica Dăncilă intră în top cu “o tresărire nelalocul ei”, spune jurnalistul Ion Cristoiu, iar Mugur Isărescu şi Codruţa Kovesi revin cu statut de politicieni.

1797 afișări

"Gândurile lui Cristoiu" -Topul politicienilor:

Locul 5- Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

“Mugur Isărescu că s-a întors şi el, are revenit la tema aurului. Şi-a dat seama că poate vrea să candideze. Şi-a dat seama că era o temă în care pierdea. Era greu de explicat, intrai în combinaţie economice, oricum opinia publică nu înţelege”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 4- Tudorel Toader, ministrul Justiţiei

“Domnul Tudorel Toader pentru că el este în continuare o vedetă, deşi nu am înţeles de ce este o vedetă şi el este cel care nu reuşeşte să ne convingă că nu se mai dau OUG, cred că şi el face parte din piesa aceasta de a întreţine iluzia OUG. Se aproprie de Eugen Teodorovici şi mai este şi doamna Ecaterina Andronescu. Sunt politicieni care nu rezistă să nu apară la televizor. Adică domnul Tudorel Toader, cei de la PSD, aşa pe la colţuri se plâng că el în fiecare dimineaţă face agenda pe scări, de dragul vedetismului (...) poţi să intri în minister şi fără să dai declaraţii, el îi sună… vrea să dea declaraţii şi atunci e chiar o mare problemă. Indiferent ce măsuri ia PSD peste zi, agenda este făcută pulbere de domnul Tudorel Toader care, de obicei, se referă la ba nu e de acord cu acela, ba îl ceartă pe domnul Lazăr”, a susţinut Ion Cristoiu.

Locul 3- Viorica Dăncilă, premierul României

“Viorica Dăncilă, pentru că a avut o tresărire, dar nelalocul ei în legătură cu cei 12 ambasadori, adică premierul de ce să îi sune ea. Aici era o chestiune numai şi numai de diplomaţia românească. Pentru că ăia au încălcat codul, regulile elementare ale comportamentului diplomatic şi trebuia domnul ministru de Externe, adică doamna trebuie să îi ceară ministrului de Externe, aţi văzut că nu a cerut. Şi doamnei Birchall, dar mai ales ministrului de Externe, trebuia să declanşeze procedurile, eventual chemarea ambasadorilor, dacă nu chiar chemarea unor ambasadori de ai noştri. E un grad mai înalt, dar trebuie să dai semnal diplomatic. Nu l-a dat, aşa că ne-a ţinut ea o cuvântare, a evitat să dea acest semnal, probabil că s-a gândit că domnul Meleşcanu nu o să facă sau s-a gândit, cum face, şi domnul Dragnea să nu cumva să facem ceva iremediabil. Vorbim. Şi dacă nu vorbim, şi dacă vorbim trimitem o hârtie”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 2 – Klaus Iohannis, preşedintele României

“Klaus Iohannis, pentru că va mai trăi din ideea de referendum încă până pe 26 mai. Pe 26 mai vom vedea atunci ce va face”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 1- Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA

“Pe locul 1 eu consider că e doamna Kovesi (...) deocamdată prin ceea ce face este un politician. Am un sondaj secret de campanie al unui partid care arată că doamna Kovesi este umăr la umăr cu domnul Iohannis pe electoratul de dreapta. Ea constituie în continuare un mare pericol pentru Klaus Iohannis, pentru că este spre dreapta, nu spre stânga. Din punctul acesta de vedere, cam tot ce face domnul Klaus Iohannis nu vizează PSD. Toate ieşirile nu PSD vizează, ci câştigarea bătăliei, nu cu Cioloş, el stagnează, ci cu Laura Codruţa Kovesi. Deci din toate deja Dacian Cioloş reuşeşte să dezamăgească. Cu cât apare mai des la televizor...vă dau şi o informaţie, există o tactică la USR, a fost sfătuit domnul Cioloş de consilierii de campanie să nu iasă şi el şi Barna şi să găsească, dacă aţi observat, un trăsnit în partid care este Andrei Caramitru. Dacă aţi observat fiecare partid are nişte trăsniţi, (...) la PSD e acela, Rădulescu-mitralieră, de la PMP e chiar preşedintele partidului, Eugen Tomac, la USR e Andrei Caramitru, iar la PNL e domnul Cîţu. Dacă aţi observat, ei ies şi apoi vine partidul şi spune <staţi un pic că nu e chiar aşa, noi suntem mult mai înţelepţi decât trăsniţii noştri>”, a dezvăluit Ion Cristoiu.

Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 7 aprilie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici