Video Ghiţă a depus garanţii, printre care şi imobile, pentru a acoperi cauţiunea de 13 milioane de euro

Sebastian Ghiţă a depus garanţii pentru a acoperi cauţiunea de 13 milioane de euro, inclusiv imobile, urmând ca procurorii să decidă până vineri dacă acceptă bunurile puse gaj de parlamentar, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

537 afișări

Sebastian Ghiță a mers joi la sediul DNA Ploieşti pentru a depune garanţii prin care să acopere cauţiunea de 13 milioane de euro, dispusă de procurori în dosarul în care are şapte capete de acuzare.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că garanţiile depuse în contul cauţiunii de 13 milioane de euro includ atât activele unei firme pe care o controlează, cât şi imobile, urmând ca procurorii să decidă până vineri dacă acceptă bunurile puse gaj de parlamentar.

“Am depus toate eforturile să mă încadrez în cerinţele dânşilor. Sper că de această dată am reuşit să ating nivelul acesta destul de mare la care au fost ridicate condiţiile”, a declarat Sebastian Ghiţă, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti.

DNA Ploieşti a respins luni garanţiile mobiliare şi imobiliare depuse de deputatul Sebastian Ghiţă în contul cauţiunii de 13 milioane de euro, considerând că valoarea bunurilor nu acoperă suma dispusă de procuror.

Parlamentarul este acuzat de dare de mită, şantaj, două infracţiuni de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cumpărare de influenţă şi conducerea fără permis. DNA menţionează că Victor Ponta i-ar oferit o funcţie de conducere procurorului Liviu Tudose, acuzat la rândul său că furniza date din dosare lui Sebastian Ghiţă. Întâlnirea dintre fostul premier şi procuror a avut loc la Palatul Victoria, fiind intermediată de Ghiţă.

Procurorii redau în document o declaraţie dată la începutul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, care susţinea că începând cu toamna anului 2013, parlamentarul Sebatian Ghiţă a început să îl viziteze tot mai des "solicitându-i, în mod insistent, „să-l salvez pe moşu” referindu-se la MMircea Cosma întrucât pe măsură ce avansau cercetările în respectiva cauză, era previzibil că se va ajunge la Mircea Cosma, la acel moment fiind de notorietate faptul că societăţile agreate plăteau şefului Consiliului Judeţean Prahova comisioane pentru acordarea lucrărilor".

Un alt martor îl descrie pe Sebastian Ghiţă ca fiind "persoana care hotărăşte promovarea, numirea definitivă sau temporară a unor persoane agreate de acesta în funcţii de conducere din cadrul unor instituţii descentralizate", mai scrie în document. Procurorii îşi motivează cererea de ridicare a imunităţii susţinând că acesta s-a folosit de "încrederea acordată prezumat de statul român în exercitarea cu onestitate şi cinste a unei înalte demnităţi publice cum este cea de parlamentar – ales al cetăţenilor români" şi "a săvârşit mai multe infracţiuni, dovedindu-şi astfel dispreţul făţiş faţă de legi, faţă de colectivitatea reprezentată în Parlament şi cetăţenii care l-au ales, faţă de instituţiile statului" arată DNA.

Procurorul şef adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose, a fost arestat, în acest dosar, pentru o perioadă 30 de zile, alături de Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova, Viorel Dosaru, fostul şef al Poliţiei Prahova, şi de procurorul Aurelian Mihăilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici