Goana după bani sau inovaţie reală? Ce drum apucă industria jocurilor video

Tehnologia NFT (Non-fungible token) mai are încă multe de demonstrat, în contextul în care entuziaştii blockchainului consideră că aceasta are loc în multe industrii, în contrast cu cei care nu înţeleg dacă această tehnologie ar putea rezolva o problemă reală.

244 afișări
Imaginea articolului Goana după bani sau inovaţie reală? Ce drum apucă industria jocurilor video

Una dintre industriile despre care se discută este cea a jocurilor video, însă pasionaţii de jocuri au dovedit de mai multe ori că sunt sceptici faţă de mutări noi, potrivit CNBC.

Spre exemplu, Electronic Arts s-a confruntat în 2017 cu furia comunităţii de pasionaţi după ce a decis să le permită jucătorilor să plătească pentru a debloca anumite caractere în jocul „Star Wars Battlefront II”. În mod tradiţonal, jucătorii trebuie să piardă mai multe ore pentru a ajunge să acceseze astfel de caractere.

Reacţia fanilor a fost atât de puternică încât Electronic Arts s-a văzut nevoită să renunţe la mutare, întrucât aceasta a fost descrisă drept introducerea unui model de tip „plăteşti ca să câştigi”.

În decembrie, francezii de la Ubisoft au anunţat că îşi fac intrarea în piaţa NFT-urilor

Compania a lansat o platformă denumită Quartz care le permite jucătorilor să deţină în joc obiecte sub forma unor NFT-uri, obiecte precum arme pentru caracterele virtuale din diferite jocuri. Iniţial, funcţionalitatea a fost introdusă în cadrul jocului „Ghost Recon Breakpoint”.

Aşa cum era de aşteptat, mutarea dezvoltatorului francez a stârnit un val de critici din partea fanilor, care au catalogat Quartz drept o goană după bani. Alţi fani au fost îngrijoraţi în ceea ce priveşte impactul criptomonedelor ca industrie asupra mediului.

Un purtător de cuvânt al companiei a explicat pentru CNBC că toate NFT-urile valabile prin Quartz sunt gratuite la acest moment şi că platforma în sine este un experiment al Ubisoft. El a mai spus că obiectele virtuale inclulse în platformă sunt mai mult elemente vizuale care nu au impact asupra modului în care evoluează un caracter în cadrul jocuui.

În ceea ce priveşte temerile legate de impactul asupra mediului Ubisoft susţine că şi-a construit platforma utilizând o reţea crypto are consumă mult mai puţină energie, aceasta fiind cunoscută drept Tezos.

Francezii de la Ubisoft nu sunt singurii din industrie care testează NFT-urile. Andrew Wilson, CEO-ul Electronic Arts, a spus că NFT-urile ca fenomen sunt „o parte importantă a viitorului industriei”. Totodată, ucrainienii de la GSC Game World îşi doreau să integreze NFT-uri în jocul „STALKER 2”, dar a renunţat la acest plan după un val de critici din partea fanilor.

Industria este împărţită când vine vorba despre introducerea NFT-urilor în jocurile video. Spre exemplu, în luna decembrie şeful Microsoft Xbox a avertizat că o parte din eforturile care se fac în prezent pentru introducerea tehnologiei în jocuri par explotatoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici