Video Imagini inedite. O copilă de 15 ani a condus pe un drum minat, împuşcată, pentru a salva doi bărbaţi: «Aveam nevoie urgentă de ajutor, pierdeam mult sânge. Minele de pe şosea erau ca o tablă de şah. Era cadavrul unei femei şi un stâlp în mijlocul drumului»

  • O copilă de 15 ani din Popasna, Ucraina, a condus 30 de kilometri pe un drum minat, împuşcată, pentru a salva doi bărbaţi aflaţi în maşină.
  • „Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge", spune fata.
5765 afișări

Fata era pasageră într-o maşină atacată de ruşi. Ea şi alţi patru adulţi au fost răniţi, iar micuţa eroină a decis să se urce la volan şi să conducă, pentru că aveau nevoie urgentă de ajutor.

A fost împuşcată şi rănită la ambii genunchi, dar a condus peste 30 de kilometri pe un drum minat pentru a salva doi bărbaţi din maşină, răniţi mai grav.

Este gestul eroic al unei fete de 15 ani din Popasna, în regiunea Luhansk din Ucraina, care se află în aceste zile sub un puternic atac rusesc.

Întinsă pe un pat de spital, epuizată, dar în sfârşit în siguranţă, tânăra şi-a spus povestea în faţa camerei unui jurnalist ucrainean, iar videoclipul, care a fost distribuit pe Youtube, a devenit imediat viral.

Potrivit presei ucrainene, fata nu numai că a reuşit să evite bombele de pe drumul spre Bakhmut puse de ruşi, dar a supravieţuit şi când militarii au deschis focul asupra maşinii sale.

„Aveam nevoie urgentă de ajutor pentru a nu pierde prea mult sânge", spune fata în videoclip: „minele de pe şosea erau ca o tablă de şah. Apoi era cadavrul unei femei şi un stâlp în mijlocul drumului, dar am reuşit să trec”

Serhii Haidai, şeful administraţiei militare regionale din Luhansk, a împărtăşit şi el videoclipul fetei, lăudând actul eroic al acesteia: „În Popasna, o fată de 15 ani rănită de gloanţe a condus o maşină timp de 30 de kilometri pe drumul minat şi atacat pentru a lua doi bărbaţi cu răni de proiectile".

Armata a adăugat că 16 atacuri masive de artilerie au lovit oraşe şi sate din regiunea Luhansk, în special Rubizhne şi Popasna.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici