INCENDIU de amploare la rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât/ Focul nu a fost stins după 11 ore de intervenţie. A fost deschis dosar penal pentru distrugere | FOTO, VIDEO

Pompierii clujeni intervin pentru a stinge un incendiu de amploare care a izbucnit, miercuri seara, la rampa temporară de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât unde au fost trimise 5 autospeciale şi autocisterne ale unei regii locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1480 afișări
Imaginea articolului INCENDIU de amploare la rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât/ Focul nu a fost stins după 11 ore de intervenţie. A fost deschis dosar penal pentru distrugere | FOTO, VIDEO

INCENDIU de amploare la rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât | FOTO

UPDATE 09:41 Dosar penal pentru distrugere prin incendiere după incendiul de la rampa de gunoi Pata Rât

Poliţiştii clujeni s-au autosesizat şi au deschis dosar penal pentru distrugere prin incendiere în cazul incendiul care a izbucnit miercuri seara pe rampa temporară de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că în cadrul cercetării se vor stabili circumstanţele în care a izbucnit incendiul.

”Poliţiştii clujeni s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distruge prin incendiere în cazul incendiului de la Pata Rât. Este vorba despre cadrul legal în care se vor stabili circumstanţele în care a izbucnit incendiul”, a spus Jucan.

UPDATE 08:32 Incendiul de la rampa temporară de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât nu a fost stins nici după 11 ore de către pompieri, dar flăcările s-au redus şi au mai rămas focare mocnite care se sting punctual, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că pompierii cercetează cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

”Flăcările au fost reduse în cursul nopţi dar au rămas echipaje în supraveghere pentru că e vorba de o suprafaţă mare, mai sunt focare mocnite care mai ard şi care se sting punctual. Trebuie redusă degajarea de fum, dar incendiul s-a redus considerabil. Cauzele izbucnirii incendiului nu se cunosc, pompierii cercetează încă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat”, a spus Biriş.

Potrivit acestuia, la incendiu au intervenit, în total 8 autospeciale şi utilaje cu 32 de pompieri, precum şi o autocisternă şi două utilaje ale RADP Cluj-Napoca.

Incendiul de la rampa temporară de gunoi a izbucnit miercuri seara, în jurul orei 21.

Nu este prima dată când la rampa de la Pata Rât izbucneşte un incendiu. Pompierii ISU Cluj au mai intervenit la stingerea unui incendiu aici în luna mai 2016, când primarul Emil Boc a declarat că focul a fost pus intenţionat de persoane necunoscute. Rampa temporară de la Pata Rât a fost dată în folosinţă în octombrie 2015, după ce fosta rampă, neconformă, situată în vecinătate, a intrat în procedură de închidere.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că flăcările sunt favorizate de vântul puternic.

”Un incendiu de amploare a izbucnit în jurul orei 21 la rampa de gunoi de la Pata Rât. ISU Cluj intervine cu 5 autospeciale şi peste 20 de pompieri. Flăcările sunt favorizate de vântul puternic şi se manifestă pe o suprafaţă de circa 1.000 metri pătraţi. Intervenţia pompierilor este sprijinită şi de autospeciale ale Regie Autonome a Domeniului Public (RADP)”, a spus Biriş.

Incendiul are loc pe rampa temporară de gunoaie care deserveşte municipiul Cluj-Napoca şi care este administrată de RADP, regie subordonată Primăriei Cluj-Napoca.

La faţa locului s-a deplasat şi prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş.

Pompierii ISU Cluj au mai intervenit la stingerea unui incendiu la rampa temporară de la Pata Rât în mai 2016, când primarul Emil Boc a declarat că focul a fost pus intenţionat de persoane necunoscute. Rampa temporară de la Pata Rât a fost dată în folosinţă în octombrie 2015, după ce fosta rampă, neconformă, situată în vecinătate, a intrat în procedură de închidere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici