Video Incendiu devastator la o MĂNĂSTIRE din judeţul Constanţa, de pe faleza de la 23 august. VIDEO - Călugării s-au salvat

Un incendiu violent a izbucnit marţi la mănăstirea „Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion” din localitatea 23 August din judeţul Constanţa. Mai mulţi călugări şi personal auxiliar s-au autoevacuat, dar până în prezent nu sunt informaţii că vreo persoană ar fi fost rănită.

2719 afișări

Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină, marţi, în localitatea 23 August din judeţul Constanţa, după ce acoperişul clădirii care adăposteşte chiliile călugărilor de la mănăstirea „Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion” a fost cuprins de flăcări.

„Arde acoperişul generalizat, propagat şi la etajele inferioare. La locul intervenţiei sunt peste 40 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime din cadrul a cinci subunităţi. La faţa locului se mai deplasează încă o autoscară mecanică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, Anca Chiriţă.

Până în prezent nu există informaţii că vreo persoană ar fi fost rănită în incendiu, dar mai multe persoane, călugări şi personal auxiliar, s-au autoevacuat.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului, de care aparţine mănăstirea, spun că în prezent acolo locuiesc patru călugări şi personal auxiliar, „fraţi şi muncitori”.

Mănăstirea „Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion” a mai fost afectată de un incendiu, în 2010. Atunci flăcările au cuprins anexe ale lăcaşului sfânt, în care erau depozitate documente, haine, cărţi şi alte obiecte de cult destinate comercializării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici