Incendiu la Rafinăria Arpechim Piteşti

Un incendiu a izbucnit, vineri seară, în incinta Rafinăriei Arpechim Piteşti, la cuptorul de hidrofinare a motorinei din incinta combinatului.

242 afișări
Imaginea articolului Incendiu la Rafinăria Arpechim Piteşti

Incendiu la Rafinăria Arpechim Piteşti (Imagine: Mediafax Foto)

Incendiul a fost stins după mai puţin de o oră de intervenţie a pompierilor societăţiii şi a pompierilor militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Potrivit colonelului Nicolae Grosu, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, incendiul a fost lichidat, iar intervenţia pompierilor militari a oprit extinderea focului care s-a manifestat în principal pe verticală. Flăcările, care au depăşit o sută de metri, erau vizibile de pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, situată la aproximativ 500 de metri de şosea.

Martorii susţin că iniţial s-a auzit o explozie puternică în zona cuptorului de hidrofinare a motorinei, iar imediat au apărut flăcările în zona instalaţiei.

Până în acest moment, cauzele izbucnirii incendiului sunt necunoscute, iar la ora transmiterii acestei ştiri pompierii militari acţionează pentru a preveni reizbucnirea focului.

"Martorii spun că s-a auzit o explozie, o bubuitură, iar ulterior incendiul a izbucnit la cuptorul de cracare, se pare că o serpentină s-a defectat în acel cuptor unde se încălzeşte păcura şi se aduce la o temperatură optimă pentru transformarea în motorină. Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă mi-au confirmat că nu a existat pericol de extindere a incendiului deoarece focul s-a propagat pe verticală", a declarat Ion Popa, prefectul judeţului Argeş.

Pompierii acţionează în continuare la Arpechim Piteşti, pentru a preveni reizbucnirea focului

Pompierii militari argeşeni şi cei ai Rafinăriei Arpechim acţionează în continuare în zona unde a avut loc incendiul, stropind cu apă şi spumă cuptorul, pentru a preveni reizbucnirea focului, a declarat prefectul judeţului Argeş, Ion Popa

Potrivit prefectului, după o primă evaluare a instalaţiei care a luat foc pagubele nu sunt mari, iar cauza declanşării incendiului ar putea să fie fisura de la serpentina cuptorului de hidrofinare a motorinei, unde păcura, la o temperatură înaltă, este transformată în carburant.

"Pagubele par a fi mici deoarece, mi-au spus specialiştii, flăcările nu au ajuns la catalizatorul din reactor care era o piesă valoroasă, iar cei care au mai avut de-a face cu astfel de incendii spun că acestea sunt cele mai uşor de stăpînit, fiind incendii care pot fi controlate uşor deoarece arde în sarcofag, în cuptor. După cum v-am mai spus, incendiul a izbucnit, se pare, din cauza unei fisuri la o serpentină a acelui cuptor. În acest moment, se acţionează la răcirea acestui cuptor şi, până nu arde tot amestecul, nu poate fi considerată finalizată acţiunea", a declarat Ion Popa, prefectul judeţului Argeş.

Vineri seară, la cuptorul de hidrofinare a motorinei din incinta Rafinăriei Arpechim Piteşti a izbucnit un incendiu pentru stingerea căruia pompierii au intervenit cu opt autospeciale.

Până la ora actuală, nu se cunosc cauzele care au dus la declanşarea incendiului de la Arpechim Piteşti, iar pompierii militari au informat că nu există victime omeneşti.

Rafinăria Arpechim se află la intrarea în municipiul Piteşti, la o distanţă de cel puţin 500 de metri de autostrada Bucureşti-Piteşti, locuitorii municipiului nefiind afectaţi de acest incendiu.

Potrivit Dispeceratului ISU Argeş, în prima fază a incendiului au intervenit autospecialele şi echipele de pompieri ale combinatului petrochimic, iar ulterior a fost cerut sprijinul pompierilor militari de la ISU Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici