Video INCENDIUL de vegetaţie din Arefu, Argeş | Zeci de misiuni cu elicoptere şi dispozitiv Bambi Bucket, pentru stingerea focului. 14 hectare, afectate | FOTO, VIDEO

Aproape 50 de misiuni de stingere cu ajutorul elicopterelor şi a dispozitivului Bambi Bucket au fost efectuate luni, pentru lichidarea incendiului de vegetaţie uscată din localitatea Arefu, judeţul Argeş. Pe timpul nopţii, pompierii vor monitoriza zona.

1167 afișări

Potrivit ISU Argeş, pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată din localitatea Arefu au fost efectuate, luni, 49 de misiuni cu ajutorul elicopterelor şi a dispozitivului Bambi Bucket.

„Incendiul se manifestă prin fumegare în partea de nord a versantului. S-au executat, astăzi (luni – n.r.), 49 de misiuni de stingere cu ajutorul elicopterele şi a dispozitivului Bambi Bucket. Pe timpul nopţii, pompierii vor executa misiuni de monitorizare şi supraveghere a zonei”, arată ISU Argeş.

Operaţiunile de stingere vor fi reluate marţi dimineaţa.

Intervenţia este grea din cauza ariei mari de acţiune, a accesului îngreunat şi a cantităţilor limitate de apă din pădure.

După ce duminică seara a fost oprit traficul pe DN 7C – Transfăgărăşan din cauza incendiului care se manifesta aproape de carosabil şi a căderilor de pietre, luni după-amiaza circulaţia a fost reluată.

14 hectare, afectate

Specialiştii estimează că incendiul de vegetaţie uscată izbucnit duminică în localitatea Arefu, Argeş, în apropierea Cetăţii Poenaru, a afectat până acum 14 hectare. Aproape 200 de pompieri intervin pentru stingere.Potrivit unei informări IGSU, în urma survolului aerian s-a estimat că este afectată o suprafaţă aproximativă de 14 hectare.

Cele două elicoptere dotate cu dispozitiv de stingere ”Bambi Bucket” au făcut, luni, peste 20 de lansări cu apă în zonele greu accesibile.

Intervenţia terestră este asigurată de aproape 200 de pompieri cu pompe manuale portabile şi unelte genistice.

Intervenţia este grea din cauza ariei mari de acţiune, a accesului îngreunat şi a cantităţilor limitate de apă din pădure.

Circulaţia rutieră este în continuare oprită pe DN7C Transfăgărăşan, din cauza incendiului şi a căderilor de pietre pe carosabil.

Peste o sută de pompieri au intervenit luni dimineaţa pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată din localitatea Arefu, judeţul Argeş.

Potrivit ISU Argeş, incendiul de vegetaţie uscată din localitatea Arefu, în vecinătatea Cetăţii Poenari, este sub control.

Pompierii au intervenit şi pe timpul nopţii pentru lichidarea incendiului, iar luni dimineaţă au fost suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie. Au sosit în sprijin pompieri din Teleorman, Braşov, Sibiu, Ilfov şi Prahova, la această oră fiind prezenţi peste o sută de pompieri.

”Pe durata nopţii trecute, au fost continuate misiunile de stingere, iar în această dimineaţă a fost efectuat un zbor de survol în zonă. În funcţie de focarele identificate, vor fi stabilite direcţiile de acţiune pentru perioada următoare”, arată IGSU.

Incendiul a izbucnit duminică în apropiere de Cetatea Poenari, 60 de turişti au fost evacuaţi. Având în vedere terenul din zonă pe care nu se poate interveni, la Arefu a ajuns şi un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket, urmând să intervină pentru stingerea flăcărilor.

Cetatea Poenari este un monument istoric aflat în judeţul Argeş, situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeşului, lângă localitatea Arefu, la câţiva kilometri de barajul şi lacul de la Vidraru. Ruinele cetăţii sunt amenajate ca obiectiv turistic şi sunt vizitate de turişti români şi străini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici