Institutul Cantacuzino trece în subordinea Ministerului Sănătăţii

Executivul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă care prevede, printre altele, trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Sănătăţii.

650 afișări
Imaginea articolului Institutul Cantacuzino trece în subordinea Ministerului Sănătăţii

Institutul Cantacuzino trece în subordinea Ministerului Sănătăţii (Imagine: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)

Ordonanţa adoptată reglementează activitatea Institutului Naţional de Cercetare "Cantacuzino", care trece din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu patrimoniul şi personalul aferente.

Finanţarea activităţilor desfăşurate de institut se va realiza din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii.

"Trebuie investit mult. În acest institut nu s-a investit ani de zile. Au plecat medici de acolo. Nici nu mai e la Ministerul Sănătăţii. Fostul ministru al Sănătăţii l-a lăsat să plece, a vrut să scape de el şi l-a transferat la Ministerul Educaţiei. Ştiţi că Educaţia se ocupă doar de cercetare. Acest institut, dincolo de eventualele proiecte de cercetare, ar trebui să-şi reconsolideze şi alte atribuţii. Ştiu că domnul ministru pregăteşte un act normativ să-l readucă la Ministerul Sănătăţii. Nu e suficient să-l readuci la Ministerul Sănătăţii. Acolo trebuie şi fonduri, trebuie investit. Au plecat mulţi medici, specialişti... Trebuie recreată capacitatea de analiză, pentru că şi-a pierdut şi statutul de laborator de referinţă", declara premierul Dacian Cioloş în luna noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici