Video Internetul e plin de măşti sanitare neomologate. Ai grijă ce cumperi!

  • Comercianţii profită de lipsa măştilor din farmacii şi vând pe internet produse neomologate
  • OMS spune clar că măştile de protecţie din pânză sau tifon nu sunt sigure
  • Măştile sanitare trebuie să conţină anumite filtre, care să te protejeze de infecţii
1056 afișări

În farmacii nu se mai găsesc măşti de protecţie. Internetul e plin însă de oferte, fie că vorbim de website-uri de vânzări sau paginile de Facebook ale brandurilor.

Te-ai întrebat însă cât de sigur e să cumperi o mască sanitară de pe un astfel de site şi dacă, într-adevăr, te protejează?

Ei bine, OMS şi alte instituţii internaţionale de sănătate publică susţin clar că măştile fabricate manual sau cele din pânză, bumbac şi tifon nu protejează împotriva infecţiei cu coronavirus.

Comercianţii ştiu că vând o marfă neomologată şi, posibil, periculoasă. Dar dacă pot câştiga un ban, de ce să n-o facă?

Nici brandurile nu se lasă mai prejos. Produc măşti ”fashion”, în diferite modele şi culori. 

Iată cum te informază OMS:

„Pentru a proteja eficient împotriva unor infecţii, măştile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor, prin existenţa unor filtre speciale şi, în acelaşi timp, să permită respiraţia corectă. Materialul din care sunt fabricate măştile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricaţie prezintă o reţea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor şi astfel nu ne protejează eficient împotriva infecţiilor”.

În concluzie, informează-te! Lipsa măştilor din farmacii nu trebuie să te determine să cumperi produse periculoase.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici