Video Interviul integral. Gândurile lui Cristoiu: Cred că e vorba de un caz dramatic care a dus la adâncirea imaginii că România e un stat putred

Ediţie specială a emisiunii “Gândurile lui Cristoiu”. Invitatul emisiunii este Marius Tucă. Jurnaliştii Ion Cristoiu şi Marius Tucă au vorbit despre cazul Caracal şi cele două ipoteze care ar putea să stea în picioare: crimă comisă cu sânge rece sau trafic de persoane.

12327 afișări

Marius Tucă: Acel butoi nu era un butoi oarecare. A folosit foarte multă vaselină care întreţine focul şi ridică foarte tare temperatura până la 1200 de grade

Monica Mihai: A găsit-o moartă.

Marius Tucă: Da. A găsit-o moartă. Şi din momentul ăla, cred că a mai avut o ieşire, a mai plecat în oraş după ceva. Deci prima plecare în ziua respectivă a fost să se ducă la farmacie sau unde s-a dus şi la a doua plecare după ce a lovit-o şi a lăsat-o în stare de inconştienţă a aruncat, ce vă spuneam şi se vede pe camere, împăturite într-un şerveţel o brăţară şi un cercel. Se întoarce după ce a aruncat astea, conform propriilor declaraţii, pentru că asta invocăm aici, Alexandra era moartă şi atunci s-a apucat să o incinereze.

Ion Cristoiu: Aici vine momentul ăla care nu-l crede nimeni.

Marius Tucă: Aici haideţi să vă spun despre ce e vorba. Acel butoi nu era un butoi oarecare, era un butoi care avea 7 milimetri grosime, deci astea sunt ce vă dau eu din sursele mele oficiale, apropo. Avea 70 centimetri diametrul, cum încăpea în butoi, păi la 70 de centimetri, Alexandra era un copil foarte subţire, avea 40 de kilograme. Avea jos, pe fundul acestui butoi sudate bare ca un grătar. În cazul în care puneai ceva şi dădeai foc acolo să poată sta. Şi mai mult decât atât, nu ştiu dacă s-a spus, a folosit foarte multă vaselină care întreţine focul, da, şi ridică foarte tare temperatura, spun ei, până la 1200 de grade. Mai departe, ce vreţi să vă spun?

Ion Cristoiu: Păi de ce toţi specialiştii contrazic asta?

Marius Tucă: Care specialişti?

Ion Cristoiu: Nu ştiu, care apar la televizor.

Monica Mihai: Aici întrebarea mea ar fi, din ce au declarat specialiştii...

Marius Tucă: Iartă-mă o secundă Monica, întreabă când a avut timp? A ajuns la ora două acasă...

Monica Mihai: Întreb de miros.

Marius Tucă: Imediat. Mirosul nu s-a simţit pentru că deasupra corpului Alexandrei ar fi pus, sunt declaraţiile lui, cauciucuri şi o cantitate mare de plastic şi de aici că nu s-a simţit mirosul pentru că a pus aceste cauciucuri. El a ajuns la ora două acasă şi a început să facă această operaţiune înfiorătoare, vorbesc cu detaşare dar dacă stau să mă gândesc bine e ceva absolut îngrozitor. Poliţiştii au ajuns în faţa casei la ora 12 noaptea şi procurorii şi apropo de asta o să fac o paranteză, după aia să-mi aduci aminte, să vezi că au fost 15 oameni care s-au ocupat de acest caz şi toţi 15 au mers pe o idee falsă şi aceea că a fost răpită, bătută şi violată, nu a existat ideea de tentativă de omor. Deci el a avut la dispoziţie de la două până la 12 noaptea, zece ore, apropo de incinerare şi aşa mai departe.

Monica Mihai: Ce voiam să vă întreb, faptul că cei din jur, vecinii nu ar fi ieşit în faţă să spună în contextul actual am simţit un miros foarte puternic pentru că nu am văzut astfel de declaraţii?

Marius Tucă: Mirosul puternic nu avea de unde să vină pentru că se vorbeşte de faptul că au fost folosit foarte multe cauciucuri şi o cantitate mare de plastic.

Ion Cristoiu: Potrivit mărturiilor, am înţeles, aţi avut acces la sursa la mărturie.

Marius Tucă: Şi la probe.

Ion Cristoiu: Potrivit mărturiei lui, el a ştiut că a vorbit la telefon cu 112 şi atunci dacă a ştiut e greu de presupus că nu a luat-o la fugă cu ea şi s-a gândit aşa.

Marius Tucă: Păi nu, a încercat să şteargă urmele.

Ion Cristoiu: Dar nu venea ăla de la 112 în cinci minute?

Marius Tucă: Au trecut 20 de ore.

Monica Mihai: Cauciucuri multe, n-ar fi trebuit să degaje un miros foarte puternic şi foarte mult?

Marius Tucă: Mult fum da, dar nu a declarat nimeni legat de asta.

Ion Cristoiu: Întrebare psihologică. De ce dacă el nu ştia că nu vin ăia de la 112 sau poate ştia că nu vin.

Marius Tucă: Nu ştiu dacă ştia asta, dar vă răspund în ideea că ar fi ştiut. Păi dacă ştia că vin ăia de la 112 a şters probele ce era să facă. Să aştepte cuminte şi să se predea cu cadavrul lângă el?

Ion Cristoiu: Păi şi dacă a început să-l ardă dura 5-6 ore, în sensul ăsta, îl lua pleca cu cadavrul.

Marius Tucă: Probabil că ştia şi el cum se comportă miliţienii 112 până la ea, au trecut 10 ore. Dar apropo de momentul de probele din casă, pentru că n-am vorbit de probele din casă.

Monica Mihai: Ce au găsit?

Acest comandament, format din patru procurori şi 11 poliţişti să meargă şi să stea în faţa casei, a mers pe ideea unui viol cu lovire

Marius Tucă: Deci, în primul rând, în interiorul maşinii auto Renault Megan OT 48 WYW lângă bancheta din spate au găsit un cercel de culoare argintie precum şi o poşetă damă mică de culoare albastră. În interiorul locuinţei spuneau că trei telefoane şi ajung aici la cercel, deci până să se afle, cercelul care împreună cu brăţara au fost aşa. După aceea, dacă vreţi vorbim după momentul în care a fost incendiată. S-a creat un comandament acolo, destul de târziu şi vorbim despre asta dacă vreţi dar mi se pare mai puţin lipsit de importanţă momentul ăsta, un comandament în care au fost 11 poliţişti, domnul Cristoiu, şi patru procurori.

Monica Mihai: Şi asta unde? În faţa casei?

Marius Tucă: Nu, nu, nu în faţa casei au trimis după ce s-a format comandamentul la poliţia din Caracal.

Monica Mihai: Adică dimineaţa.

Marius Tucă: Păi ei au aflat la 10 seara, atunci au recunoscut maşina şi până la ora 12 au făcut planul să meargă şi planul pe care au mers, spun încă o dată pentru că e foarte important, acest comandament format din patru procurori şi 11 poliţişti să meargă şi să stea în faţa casei pentru că au crezut, au mers pe ideea unui viol cu lovire, da. De ce n-au intervenit? Până la procurorul care între timp a fost suspendat, pentru că au crezut că e vorba de asta şi au aşteptat în faţa casei cel mai mic zgomot ca să poată să intervină. Ăsta este motivul pentru care poliţiştii n-au intrat în casă vreme de aproape 6 ore.

Monica Mihai: Potrivit raportului dat de Ministerul de Interne acolo se specifică că la un moment dat unul dintre poliţişti a cerut ajutorul jandarmeriei. A cerut ajutorul jandarmeriei, aceştia într-o primă fază au spus că nu au oameni dar au detaşat 10 jandarmi care s-au prezentat la sediul poliţiei la ora cinci jumate dimineaţa. Nu am regăsit în acest raport oficial faptul că poliţiştii ar fi fost la faţa locului de la miezul nopţii.

Marius Tucă: Au fost poliţişti la faţa locului, au fost două echipaje pentru că dacă ţi-aduci aminte sunt nişte vecini care au sunat şi au spus că văd maşini în faţa casei. Erau maşinile...

Monica Mihai: Cele două telefoane ale vecinei.

Marius Tucă: Cele două, da. mai e o chestie incredibilă şi apropo şi de ce s-a întâmplat cu 112 şi cu poliţia, imaginaţi-vă că în momentul în care a fost anunţată dispariţia Alexandrei STS-ul, mama lui STS, tatăl STS-ului nu au pus sub urmărire telefonul Alexandrei? Da, pentru că un telefon inteligent ca ăsta putea fi localizat şi dacă era închis. N-au făcut asta.

Monica Mihai: Înţeleg că nu avea acces la internet.

Marius Tucă: Cine nu avea acces la internet?

Monica Mihai: Alexandra.

Marius Tucă: E vorba de un telefon, de un Iphone cu sau fără asta, e vorba de cartelă e vorba de multe.

Monica Mihai: Vorbiţi de telefonul ei în momentul în care au anunţat părinţii că a dispărut să localizeze telefonul.

Marius Tucă: Da, vorbesc cu o seară înainte când era în casă, se afla acolo.

Ion Cristoiu: Telefonul poate fi localizat şi dacă e închis.

Marius Tucă: După aia vorbim de toate cazurile, mi le-am notat aici şi ce cred eu despre anchetă, pentru că eu cred că toţi cei care au participat, cei mai mulţi dintre ei, au fost criminali în serie. Adică în afară de Gheorghe Dincă, criminali în serie au fost toţi cei care... de la operatoarea care se comporta ca o ţaţă.

Ion Cristoiu: Am înţeles. De ce nu crede nimeni punctul ăsta de vedere? Nici eu.

Marius Tucă: Au descoperit un aparat oxiacetilenic şi nu au luat acest aparat să vadă dacă a fost folosit în ultimele ore şi în scopul arderii trupului Alexandrei

Marius Tucă: Pentru că suntem o ţară predispusă la conspiraţii, la scenarii şi aşa mai departe. Mergem mai departe pentru că abia am ajuns, da? eu vă dau informaţii din raportul, din sursa mea oficială, săraca. Ce s-a descoperit acolo? Apropo de butoi şi aşa mai departe, au fost ridicate şi duse la INML nouă probe esenţiale. Deci asta s-a făcut în momentul în care au intrat în casă, înainte ca Gheorghe Dincă să recunoască crima şi aşa mai departe. Aceste probe au fost luate de la bun început.

Monica Mihai: Care sunt aceste probe?

Marius Tucă: Este vorba despre cenuşă. Pe care au găsit-o în butoi. E vorba despre cenuşa pe care au găsit-o în butoi, da, s-a luat cenuşa dar s-a şi cernut cenuşa ca să găsească probe. Deci în afară de cenuşa ca s-a luat de acolo pentru că era o cenuşă după ce a fost ars cadavrul. Au fost găsite mai multe oase calcinate, oasele mari ale corpului. Aici trebuie să spun tot din anchetă, din surse oficiale faptul că a fost foarte anevoios să se facă primele probe preliminare legate de ADN-ul acestor oase, da, pentru că erau foarte calcinate, foarte arse. După aceea, 21 de dinţi, prin cernere, care s-a dovedit că sunt de natură umană, iar oasele calcinate, pentru că asta s-a spus şi există în raportul de acum şi a ieşit pe surse, nu spun nimic nou, oasele acestea calcinate, resturile, aparţin unui copil între 12 şi 17 ani.

Monica Mihai: Adică s-ar încadra.

Marius Tucă: Da, au fost găsite, de asemenea, trei inele, da, un lănţişor tip damă, o bucăţică metalică de formă triunghiulară, precum şi o bucată metalică similară unei monturi de inel. Deci astea sunt lucrurile pe care s-au făcut probele găsite în butoi şi s-a făcut acea expertiză preliminară. Trebuie să mai spun un lucru important, apropo de ce s-a găsit, dar nu s-a cercetat, acele trei telefoane sunt luate de atunci şi la un institut specializat sunt cercetate, cele trei telefoane găsite.

Monica Mihai:  Pentru a vedea lista apelurilor, pentru a vedea ce apeluri s-au făcut.

Ion Cristoiu: Al lui a fost luat?

Marius Tucă: Telefon lui probabil că a fost luat. Dar s-au luat în primul rând cele trei. Mai mult decât atât, ce-au descoperit ulterior şi nu au făcut analiza pe acest aparat, e foarte important, un aparat oxiacetilenic, vă aduceţi aminte, acela cu flacără care de obicei taie, temperatura lui ajunge la 3200 de grade, dar în momentul în care au intrat şi au făcut şi au luat toate probele, au studiat butoiul respectiv şi aşa mai departe nu au luat acest aparat să-l verifice, să-l studieze, să vadă dacă a fost folosit în ultimele ore şi a fost folosit în scopul arderii trupului Alexandrei. Ba mai mult decât atât, apropo de acest butoi că se tot vorbeşte, vorbeam de chestia cu vaselina, din surse oficiale, şi de fiecare dată precizez asta, am aflat că se încearcă un experiment pentru a reconstitui ca să vadă dacă se poate pentru că e o mare întrebare. Apropo de chestia asta, eu am anunţat prima dată că pe 31 iulie, ieri, se vor da probele. Informaţia era din surse oficiale şi aşa ar fi trebuit. Numai că suflând şi în iaurt şi încercând să meargă până în pânzele albe cu demonstrarea sau cu demonstraţia cu probe legate de ADN au făcut mai multe contraexpertize, plecând de la probele preliminare.

Monica Mihai: Pentru a fi siguri că informaţia pe care o vor lansa...

Marius Tucă: Păi la ce presiune e în România, iertaţi-mă. Nu se poate juca nimeni cu chestia asta. Şi probabil că e şi o chestie de tactică, între timp mai fug miliţienii prin... sar gardurile, chestie de tactică chiar a Institutului Naţional şi a anchetatorilor, până la urmă.

Monica Mihai: De altfel şi Gheorghe Dincă mâine va fi dus la IGPR pentru a i se face testul cu poligraful, unde probabil vor afla anchetatorii mai multe. Domnul Cristoiu aţi auzit argumentele domnului Tucă şi informaţiile pe care acesta le-a primit din sursele sale oficiale aşa cum a menţionat.

Ion Cristoiu: Eu nu cred în sursa oficială.

Monica Mihai: De ce?

Marius Tucă: Păi nu, dar sunt probe.

Ion Cristoiu: Dar am voie.

Marius Tucă: Ce nu credeţi?

Ion Cristoiu: Când credeţi că e momentul în care se confirmă teoria asta? Mâine, poimâine.

Marius Tucă: Nu este teorie, sunt probe. Probele că a fost în maşină.

Ion Cristoiu: Aia nu am nicio îndoială.

Marius Tucă: Există imagini cu maşina oprită acolo.

Ion Cristoiu: Probele că a fost în maşină, că a fost acasă nu le pun la îndoială.

Marius Tucă: Şi mai sunt probele că a fost arsă.

Ion Cristoiu: Singurul lucru care se discută în România este arderea. Este singurul, restul se poate...

Marius Tucă: În momentul în care se vor da rezultatele, ce s-a cercetat, s-au făcut probe preliminare care 99,99%, spuneau aceste probe, că...

Ion Cristoiu: Şi dumneavoastră ca ziarist aveţi încredere în IML în acest context?

Marius Tucă: Am încredere în IML şi am încredere în aparatura de la IML care este foarte performantă...

Ion Cristoiu: Şi dacă există interes naţional ca IML să mintă.

Marius Tucă: N-am niciun fel de semn de întrebare legat de şirul evenimentului, dacă dumneavoastră găsiţi un singur cusur legat de acest raţionament sau orice întrebare vă rog să-mi spuneţi întrebarea pentru că eu visez asta şi am pus la cap sursele mele oficiale.

Ion Cristoiu: Am înţeles, n-am negat.

Marius Tucă: Nu, dar puteţi să negaţi nu mă deranjează nimic, eu sunt gata să primesc de la dumneavoastră, de la cei care ne urmăresc, de la orice om întrebări legate de tot firul evenimentelor pentru că eu am spus tot ce s-a întâmplat din momentul în care Alexandra a ieşit la o ocazie, la ia-mă nene, în data de miercuri, 23, până în momentul ăsta.

Monica Mihai: Domnul Tucă, aţi spus o chestie interesantă domnule Cristoiu. Dar dacă INML ar avea interes naţional să mintă în acest caz ce-aţi vrut să ziceţi?

Marius Tucă: Nu are... credeţi-mă, nu se poate asta.

Ion Cristoiu: Eu cred, ca şi în cazul ziariştilor, eu cred că... dar Marius deocamdată n-a exclus posibilitatea... deocamdată noi discutăm dacă fata trăieşte sau nu. Problema este, dumneavoastră excludeţi posibilitatea, sigur această întâmplare, el s-a enervat, adică el a luat-o ca un monstru singuratic pentru exploatare sexuală sau pentru reţea? Singura întrebare.

Marius Tucă: A luat-o pentru el, iar chestia cu reţeaua nu exclud, foarte important. Pentru că e posibil ca el să mai fi făcut asta şi după ce... dar nu era cazul Alexandrei, că Alexandra era un copil cuminte.

Ion Cristoiu: Păi şi e aşa de greu să livrezi...

Marius Tucă: Nu, dar a omorât-o între timp. Dar cred că exista posibilitatea, numai că el s-a înfuriat sau există posibilitatea în alte cazuri să fi făcut acest lucru. Asta nu exclud.

Ion Cristoiu: Nu e obligatoriu să fie cu acceptul...

Monica Mihai: Adică să fi luat fete pentru a le pune într-o reţea de trafic uman.

Marius Tucă: Nu, să o ia, să o violeze, unele să fi făcut asta pe bani şi mai departe să o dea unei reţele.

Monica Mihai: De acolo să şi ştie cum să procedeze şi să...

Marius Tucă: Probabil. Iertaţi-mă dar pare un fapt neimportant, dar e atât de important, şi anume telefonul lui de când Alexandra era moartă. El a mai făcut asta, deci a omorât-o pe Alexandra şi după ce a omorât-o a sunat-o pe maică-sa să-i spună, atenţie, că este ginerele dânsei.

Monica Mihai: Înţeleg că telefonul a fost făcut înainte cu o zi, telefonul lui către mamă.

Marius Tucă: Nu, nu, telefonul lui a fost după ce o omorâse. Aici e problema. Că el de aia a şi dat telefonul ăla ca să nu se alarmeze familia şi aşa mai departe. E făcut după ce a omorât-o, a doua zi a sunat, nu avea cum să sune în ziua în care a răpit-o.

Monica Mihai: Da, aveţi dreptate, la ora 12 şi ceva.

Marius Tucă: Întotdeauna am dreptate că de aia vreau să mă angajeze şi pe mine domnul Cristoiu la site, la orice. E foarte important...

Ion Cristoiu: Eu nu cred.

Marius Tucă: Nu e suficient să spuneţi nu cred, întrebaţi-mă. Deci de ce spun că e foarte important acest telefon, a omorât-o şi în mintea lui ce-a zis, sun familia ca să nu se alarmeze şi aşa mai departe. Şi ce i-a spus mamei: sunt ginerele. Cum adică ginerele? Fata dumneavoastră e ok, plecăm împreună să muncim în Belgia. Asta arată o...

Monica Mihai: Luciditate.

Marius Tucă: Nu, şi spaima dar arată faptul că el a mai făcut chestia asta şi a încercat să se asigure că nu o caută nimeni, că e plecată în Belgia să stea liniştiţi...

Monica Mihai: Ca să-şi ascundă urmele.

Marius Tucă: Nu, ca să-şi ascundă crima. Toate raţionamentele duc aici. El pleacă Craiova, da, după ce Alexandra era moartă, da? De ce se duce singur la Craiova dacă avea complici, dacă făcea parte din reţea? Se ducea cu un taxi, nu ştiu ce. Se duce tocmai de asta pentru că era disperat, pentru că era înnebunit, fără maşină, să nu-l mai urmărească nimeni pentru că ştia că făcu-se crima.

Monica Mihai: Păi şi asta este interesant, făceam o observaţie strict referitor la afirmaţia dumneavoastră, i-a dat foc şi el a plecat la Craiova?

Marius Tucă: Nu, aia nu era, o omorîse, s-a întors mai târziu şi după aceea i-a dat foc. Era ziua în care fusese acolo.

Ion Cristoiu: Domnul Marius, noi nu discutăm, nu pun la îndoială...

Marius Tucă: Ba da, vreau să puneţi la îndoială.

Ion Cristoiu: Nu, pentru că e sursă oficială.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici