Video Înviorare în pas alergător. O turmă de zimbri a fost filmată într-o pădure din România

Mai mulţi zimbri care aleargă printr-o pădure din judeţul Neamţ au fost filmaţi în timpul unei misiuni de monitorizare a faunei. Este înviorare în pas alergător, au comentat angajaţii rezervaţiei care au postat imaginile pe Facebook.

1023 afișări

Zimbrii au fost filmaţi pe parcursul dimineţii în Parcul Natural Vânători Neamţ. Rezervaţia este administrată de Romsilva

„Înviorare în pas alergător. Mai mulţi zimbri în libertate care alergau printr-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamţ au fost filmaţi de colegii noştri”, scrie în textul care însoţeşte filmarea.

Zimbrii trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamţ, iar angajaţii regiei îi monitorizează în permanenţă.

„Dispărut din România timp de aproape două secole, zimbrul a fost reintrodus în fauna ţării în 1958, când au fost aduse primele exemplare din Polonia. Ulterior, au fost aduse alte exemplare tot din Polonia şi, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamţ. În Parcul Natural Vânători Neamţ sunt în prezent, în libertate, 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate”, au explicat reprezentanţii Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani, Haţeg şi Vânători Neamţ cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici