IPJ Prahova a înştiinţat Curtea Supremă că Sebastian Ghiţă nu a respectat controlul judiciar / DNA va cere arestarea fostului parlamentar

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a transmis o înştiinţare Curţii Supreme prin care anunţă că Sebastian Ghiţă nu a respectat controlul judiciar şi nu s-a prezentat joi la sediul Poliţiei, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. DNA Ploieşti va cere din nou arestarea lui Sebastian Ghiţă, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

3410 afișări
Imaginea articolului IPJ Prahova a înştiinţat Curtea Supremă că Sebastian Ghiţă nu a respectat controlul judiciar / DNA va cere arestarea fostului parlamentar

Sebastian Ghiţă, căutat din 21 decembrie, nu s-a prezentat la Poliţia Prahova, în cadrul controlului judiciar, la ora 10.30

UPDATE 16.45 Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a transmis o înştiinţare Curţii Supreme prin care anunţă că Sebastian Ghiţă nu a respectat controlul judiciar şi nu s-a prezentat joi la sediul Poliţiei, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, IPJ Prahova a informat magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie despre faptul că fostul parlamentar nu a mers la Poliţie, joi dimineaţa, la ora 10.30, aşa cum era stabilit.

Sebastian Ghiţă era aşteptat la sediul Poliţiei din Ploieşti, în dosarul în care este cercetat pentru dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducererea unui vehicul fără permis.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă poate fi emis mandat de urmărire naţională abia după ce decizia instanţei ar fi definitivă în cazul arestării în lipsă.

ŞTIRE INIŢIALĂ 

Potrivit surselor citate, după ce instanţa la care se judecă dosarul în care Sebastian Ghiţă are control judiciar va fi notificată că fostul parlamenar nu s-a prezentat la Poliţie în cursul zilei de joi, DNA va cere din nou arestarea sa.

Fostul parlamentar a fost căutat joi dimineaţa şi la domiciliul din Ploieşti de către un echipaj de Poliţie, dar nu a fost găsit.

Sebastian Ghiţă era aşteptat joi dimineaţa, la ora 10.30, la sediul Poliţiei din Prahova, în cadrul controlului judiciar în dosarul în care este cercetat pentru dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducererea unui vehicul fără permis. În acelaşi dosar sunt trimişi în judecată şi Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi Aurelian Constantin Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului din Ploieşti, Viorel Dosaru, fost şef al IPJ Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de Poliţie.

Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat la ora 10.30 la sediul Poliţiei din Ploieşti, aşa cum era programat, drept urmare, potrivit legii, poliţiştii din Prahova urmează să notifice Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de încălcarea măsurilor preventive. Ulterior, din oficiu sau la cererea procurorului de caz, instanţa poate decide schimbarea controlului judiciar cu arestarea preventivă sau arestul la domiciliu.

Articolul 215 din Codul de Procedură Penală prevede, la alin.7 că "în cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri".

Pe numele lui Sebastian Ghiţă poate fi emis mandat de urmărire naţională abia după ce decizia instanţei ar fi definitivă în cazul arestării în lipsă.

Omul de afaceri a fost căutat şi în baza unui mandat de aducere emis, pe 21 decembrie, de DNA Ploieşti după ce nu s-a prezentat la sediul instituţiei pentru audieri în dosarul "Ponta-Blair", dosar în care şi el este urmărit penal, dar în care nu are vreo măsură preventivă impusă.

Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat la momentul citării în dosarul "Ponta-Blair", dar au mers avocaţii la sediul instituţiei, aceştia neputând oferi informaţii despre locul în care s-ar putea afla fostul deputat. Potrivit procedurii, pe baza mandatului de aducere emis de DNA, poliţiştii l-au căutat pe Sebastian Ghiţă la locuinţa sa din Ploieşti, dar şi în alte locuri pe care acesta le frecventa, însă nu l-au găsit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici