Video Izvorul Tămăduirii 2018. Pelerinaj impresionant la unul dintre izvoarele despre care se spune că are proprietăţi vindecătoare

Peste 10.000 de credincioşi din toată ţara s-au adunat, vineri, de Izvorul Tămăduirii, la Biserica Buna Vestire din Brăila, pentru a participa la slujbă şi pentru a lua apă sfinţită din izvorul aflat chiar sub lăcaşul de cult.

1748 afișări

Credincioşi din toată ţara participă la ceremoniile religioase organizate cu ocazia praznicului Izvorul Tămăduirii. Oamenii s-au adunat pentru a lua apă de la izvorul din biserică, despre care se spune că are proprietăţi vindecătoare şi face minuni.

”Această apă miraculoasă a fost descoperită odată cu începerea lucrărilor de construire a bisericii şi atunci în anul 1863 a fost primul firicel de apă care a fost captat într-o fântână. De atunci, an de an, credincioşii vin cu multă evlavie pentru a-şi găsi tămăduirea sufletească şi trupească”, a declarat preotul paroh de la Biserica Buna Vestire, Doru Sima.

Slujba de Izvorul Tămăduirii este oficiată de preoţii bisericii brăilene şi de arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun. Înalta faţă bisericească i-a binecuvântat pe credincioşii adunaţi la Biserica Buna Vestire şi a sfinţit apa din izvor, cunoscută şi sub numele de Agheasma Mică.

Mii de oameni veniţi din toate colţurile ţării şi-au petrecut noaptea la coadă la Biserica Buna Vestire din Brăila, cunoscută pentru apa sfinţită din izvorul aflat chiar sub lăcaşul de cult. Oamenii au stat şi cinci ore la rând pentru a lua apă sfinţită despre care se spune că face minuni.

”Am venit tocmai din Târgovişte ca să iau apa sfinţită de la Izvorul Tămăduirii. Am stat trei ore la coadă însă cu răbdare şi credinţă trecem peste toate. Am cu mine un scaun pliant, nu pot sta foarte mult în picioare”, a spus unul dintre pelerini.

Ca să nu se creeze busculade, enoriaşii au avut un culoar special delimitat cu garduri de protecţie. Pentru credincioşii veniţi din alte judeţe a fost amenajat un cort în curtea bisericii, iar străzile din jurul bisericii au fost închise traficului auto.

Doi vârstnici, o femeie şi un bărbat, au avut stări de leşin după ce au petrecut noaptea la coadă, dar au fost ajutaţi de jandarmi şi au fost invitaţi în fruntea coloanei de credincioşi.

”M-a luat cu ameţeli, mi-a curs sânge din nas, îmi este rău, nu am mai putut să stau la coadă. Am patru ore de când aştept, m-au ajutat jandarmii să intru la Sfântul Izvor să iau apă sfinţită. Le mulţumesc şi mă rog la Dumnezeu să-mi dea putere”, a spus un bătrân care a fost ajutat de jandarmi să iasă din mulţime.

În timpul pelerinajului nu au fost alte incidente, iar măsurile de ordine au fost asigurate de peste 200 de jandarmi din Brăila şi Constanţa.

”Nu au fost incidente deosebite. Astăzi estimăm că la biserică sunt peste 10.000 de credincioşi. Noaptea trecută au fost aproximativ 1.500 de oameni la coadă. Noi am montat garduri de delimitare, am făcut culoare pentru credincioşi, am solicitat Poliţiei să închidă străzile adiacente. Peste 200 de jandarmi participă la această misiune, jandarmi din Brăila şi de la Gruparea Operativă Constanţa”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brăila, Vasile Daniel Mălai.

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare închinată Maicii Domnului, marcată de fiecare dată în prima zi de vineri după Paşte. Sărbătoarea, veche de aproximativ 1.500 de ani, evocă un miracol petrecut la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului. Conform tradiţiei, în această zi credincioşii ortodocşi vin la biserică, pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Agheasma Mică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici