Judecătorul Mircea Moldovan, urmărit penal pentru fapte de corupţie, a venit singur la DNA, îmbrăcat în trening: Am fost la plimbare

Judecătorul Mircea Moldovan - urmărit penal pentru fapte de corupţie, alături de trei colegi de la Tribunalul Bucureşti - a venit singur la sediul DNA, luni după-amiază, şi a spus, la intrare, că a fost "la plimbare".

574 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Mircea Moldovan, urmărit penal pentru fapte de corupţie, a venit singur la DNA, îmbrăcat în trening: Am fost la plimbare

Judecătorul Mircea Moldovan, urmărit penal pentru fapte de corupţie, a venit singur la DNA: Am fost la plimbare (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Moldovan a venit la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îmbrăcat într-un trening, în jurul orei 18.15.

Judecătorul le-a spus jurnaliştilor că nu discută cu presa fără să aibă "mandat" în acest sens.

Întrebat unde a fost atunci când anchetatorii îl căutau pentru a-l aduce la DNA, Mircea Moldovan a răspuns: "La plimbare".

Moldovan şi alţi trei judecători de la Tribunalul Bucureşti sunt urmăriţi penal după ce ar fi cerut şi primit bani în legătură cu anumite dosare de insolvenţă.

Trei dintre ei au fost aduşi la DNA, pentru a li se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect, în timp ce al patrulea "se sustrage punerii în executare a mandatului de aducere", a anunţat DNA, înainte ca Moldovan să vină singur la sediul central al Direcţiei.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că judecătorul Mircea Moldovan este cel care s-a sustras punerii în executare a mandatului, fiind căutat de anchetatori inclusiv la locuinţa sa din Voluntari-Ilfov.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, având în vedere că există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceştia ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

În cazul magistraţilor, suspecţi în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de procedură penală, potrivit cărora "suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei".

În acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii (SRI).

(Serviciul Foto al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici