Video Jurnal de salvator: „Nu am apucat să iau Lumină”

  • Ştefan a participat, în ultimele 24 de ore, la 7 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19
  • Unul dintre cele mai grele cazuri din această perioadă a fost la o pacientă care a primit confirmarea infectării la ora 4 dimineaţa
  • În cele 24 de ore de intervenţii, Ştefan a reuşit să vorbească cu soţia sa preţ de doar câteva minute
239 afișări

Pe Ştefan îl ştii deja. Ieri a intrat din nou în tură la ISU Bucureşti-Ilfov. După 24 de ore, s-a intors acasă extrem de obosit.

Ştefan Baută, ISU Bucureşti-Ilfov: „A fost o tură grea. Am avut 7 pacienţi, toţi confirmaţi cu COVID-19. Gândiţi-vă că a fost o tură de am plecat dimineaţă la ora 10 şi am ajuns seara la 6 în unitate. Cel mai greu caz, probabil, emoţional, a fost o pacientă în vârstă de 38 de ani, care a fost confirmată la ora 4 dimineaţa cu acest virus.”

Chiar dacă îi este greu la fiecare intervenţie, Ştefan încearcă să liniştească pacienţii de care are grijă.

„Interacţionăm tot timpul cu ei, comunicăm cu ei, încercăm să îi facem să, cum am mai spus, să nu simtă greul prin care trec prin acel moment. Acest inamic invizibil numit COVID-19 nu ţine cont de haina pe care o îmbrăcăm, de statutul social, de ziua sfântă care este astăzi.”

Tocmai pentru că numărul intervenţiilor a fost foarte mare, „nu am apucat să iau lumină, am lumânarea aici, trebuie să mă duc prin vecini să pot să iau şi eu Lumina Sfântă să pot să mi-o aduc acasă.”

Ştefan a avut câteva minute libere şi şi-a sunat soţia. „Am vorbit aseară pe la vreo 12 şi ceva, înainte să plec la un caz, am vorbit cu ea, i-am spus ce se transmite în această zi sfântă. Aştept să treacă aceste zile grele să pot să mă duc să o iau şi să o aduc acasă. Această sărbătoare ar trebui făcută în familie. Astăzi este mai greu şi înteleg şi este mai bine aşa. Să ne protejăm familia de acest virus.”

După două zile de odihnă, Ştefan va merge din nou la serviciu, pentru a salva vieţile celor care sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici