- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (04.04.2018, 13:21)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen despre PROTOCOALE: Legislaţia trebuie amendată
Legislaţia trebuie amendată astfel încât să nu se mai întâmple abuzuri, declară despre protocoale preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit căruia nu este în folosul nimănui să existe echipe mixte, de procurori şi ofiţeri din servicii, care fac dosare împreună.
Urmărește
380 afișări
Kelemen despre PROTOCOALE: Legislaţia trebuie amendată
Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează protocoalele semnate de SRI cu diverse instituţii şi dacă s-au comis abuzuri în urma protocolului SRI – Parchetul General, Kelemen Hunor a spus că situaţia este extrem de gravă.
”Subiectul protocoalelor este cel mai important din aceste zile în politica noastră internă, dar nu numai, ci şi în ceea ce priveşte aprecierea României pe plan internaţional. Noi de foarte mult timp vorbim de aspecte care nu sunt în regulă, care sunt dincolo de limitele statului de drept, dincolo de drepturile fundamentale ale omului. La început, lumea zicea că <lasă că îs ungurii>> sau că vrem să apărăm pe nu ştiu cine. (…) Trebuie amendată legislaţia încât astfel de abuzuri să nu se mai întâmple, pentru că nu este în folosul numănui să existe echipe mixte, să existe procurori şi ofiţeri din servicii care fac dosare împreună, nu se poate accepta că cei de la procuratură au obligaţia de a informa cum au fructificat, cum au folosit informaţiile primite. Este o situaţie extrem de gravă”, a spus Kelemen.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 14:05
• Parchetul General, sesizare din oficiu după desecretizarea documentelor din CSAT
-
astăzi, 16:47
• OSCE: Blinken avertizează asupra implicări ruse în alegerile din România
-
astăzi, 18:01
• Începe votarea pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale în străinătate în Noua Zeelandă
-
astăzi, 16:33
• UE, gata să sprijine Ucraina dacă SUA retrage sprijinul pentru împrumutul de 50 miliarde de dolari
-
astăzi, 15:44
• Procurorul general al României solicită şefului DIICOT propria anchetă după desecretizare
-
astăzi, 14:47
• Augustin Zegrean: CCR ar putea decide repetarea alegerilor după al doilea tur
-
astăzi, 10:19
• Vremea se strică în toată ţara. Prognoza meteo: lapoviţă, ninsori şi polei în următoarele zile
-
astăzi, 09:56
• Secretul pisicilor portocalii, descoperit în sfârşit după 60 de ani de căutări
-
astăzi, 11:55
-
astăzi, 17:26
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1016. Danemarca va oferi 6 milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei / Întâlnire între delegaţia ucraineană şi consilierii lui Trump / WSJ: Ucraina intenţionează să anunţe pregătirea pentru pace
-
ieri, 19:05
-
astăzi, 07:46
• Instabilitatea politică şi surpriza primului tur au costat România până acum 10 miliarde de euro
-
ieri, 21:49
-
ieri, 19:12
• Ciolacu anunţă că o susţine pe Elena Lasconi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale
-
ieri, 18:49
Acesta a precizat că UDMR a avut informaţii, dar nu a avut probe, că există astfel de protocoale, în condiţiile în care s-a simţit în câteva procese că aceste protocoale înseamnă nu numai secretizarea probelor pentru marele public, dar nici persoana acuzată nu avea voie să ştie se află în acest dosare, nici avocatul său, doar procurorul şi judecătorul.
”Asta înseamnă că am depăşit de mult statul de drept, nu există o justiţie corectă, echitabilă. În acest moment eu spun că nu se poate merge mai departe dacă aceste chestiuni nu sunt corectate, nu pentru unii, ci pentru noi toţi, pentru sănătatea democraţiei, pentru sănătatea societăţii, pentru a restabili încrederea în justiţie. Într-o anumită zonă a justiţiei, lucrurile stau foarte grav, e vorba de procuratură, nu de judecători. Aşteptăm răspuns de la CSM, de la factorii care au o responsabilitate uriaşă”, a subliniat preşedintele UDMR.
Kelemen s-a declarat de acord cu judecătoarea Dana Gârbovan sau cu poziţia unor avocaţi pe tema protocoalelor, în condiţiile în care cei menţionaţi vin din sistemul judiciar şi ştiu ce se întâmplă în interiorul sistemului, la nivelul parchetelor, al judecătoriilor, al curţilor de apel.
”Cred că este foarte bine că a fost desecretizat acel protocol, dar trebuie să mergem mai departe”, a conchis liderul Uniunii.
Citește pe alephnews.ro: SUA avertizează împotriva amenințării Rusiei la democrație. Antony Blinken: „Autoritățile române descoperă un efort rusesc de a influența alegerile prezidențiale”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rusia și China își intensifică prezența în Marea Baltică. Ministrul german al apărării: „Aceasta demonstrează importanța strategică a zonei”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta de la Insula Iubirii arată fabulos, iar milionarul cu 23 de ani mai în vârstă ca ea o răsfață!
PROSPORT.RO
Scandal monstru pe TikTok, după ce Călin Georgescu s-a dezis de susținătorii săi: 'Te-am susținut, acum ne ameninți'
CANCAN.RO
Zodia care își va schimba radical viața până pe 21 decembrie 2024, potrivit faimoasei Neti Sandu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe