Kim Jong-un şi obiectivele pentru 2024 care bagă lumea în sperieţi: arme nucleare, sateliţi şi drone pentru un război „care poate izbucni în orice moment”

Discursul de final de an al dictatorului nord-coreean în faţa membrilor de partid: „Suntem pregătiţi de război, un conflict cu Coreea de Sud poate izbucni în orice moment”.

1032 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un şi obiectivele pentru 2024 care bagă lumea în sperieţi: arme nucleare, sateliţi şi drone pentru un război „care poate izbucni în orice moment”

Kim Jong-un şi obiectivele pentru 2024 care bagă lumea în sperieţi: arme nucleare, sateliţi şi drone

Lansaţi trei noi sateliţi-spion, echipaţi armata cu drone de luptă şi extindeţi arsenalul atomic al ţării. După cinci zile de discuţii între liderii Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, în ultima sesiune de ieri, dictatorul Kim Jong-un a întocmit o listă de obiective pentru anul viitor în domeniile economiei, politicii externe şi cel militar. 

Celui din urmă, care este cel mai urgent, Kim i-a dedicat o mare parte a lungului său discurs: „Datorită mişcărilor nesăbuite ale duşmanilor de a ne invada, este un fapt împlinit că un război ar putea izbucni în orice moment în Peninsula Coreeană”, a spus el liderul nord-coreean, conform KCNA, agenţia de ştiri de stat.

Pe picior de război

Din acest motiv, în cazul unui atac, armata trebuie să se pregătească pentru „reconcilierea întregului teritoriu al Coreei de Sud”, inclusiv prin recurgerea la arme nucleare. „Situaţia actuală ne obligă să accelerăm munca pentru a obţine capacităţi de răspuns la război şi pregătirea strategică pentru a suprima orice tip de provocare a inamicului”.

Kim a învinuit în mod direct Statele Unite pentru sprijinul militar acordat Coreei de Sud, care include trimiterea unui submarin nuclear la o bază navală sud-coreeană şi desfăşurarea portavioanelor. Drept urmare, dictatorul a spus: „Coreea de Sud nu este altceva decât o bază militară şi un arsenal atomic” la dispoziţia Statelor Unite.

Şi, prin urmare, Phenianul nu are de ales decât să avanseze în dezvoltarea propriilor arme nucleare şi să consolideze relaţiile cu Rusia şi China, pentru că „dacă acordăm atenţie acţiunilor militare ale forţelor inamice, cuvântul „război” a devenit o posibilitate reală şi nu mai este un concept abstract”.

Relaţiile dintre cele două Corei, a continuat Kim, „se reduc la o relaţie între două ţări inamice, între doi beligeranţi aflaţi în război”, repetând că Seulul este acum o „colonie” a Washingtonului. „Partidul nostru a ajuns la concluzia că nu va fi niciodată posibilă unificarea cu Republica Coreea”.

Joi, serviciile secrete sud-coreene au tras un semnal de alarmă în vederea anului 2024: în aprilie, ţara va vota pentru reînnoirea Parlamentului şi „există o mare posibilitate încât Coreea de Nord să efectueze provocări militare bruşte sau atacuri cibernetice”.

A vent reacţia Seului

Astăzi a venit reacţia la cuvintele lui Kim: „Dacă Coreea de Nord încearcă să folosească arme nucleare împotriva noastră, vom riposta în mod covârşitor şi regimul lui Kim Jong-Un se va confrunta cu sfârşitul”, a spus Ministerul Apărării într-o notă.

În timp ce Ministerul Unificării de la Seul a emis o declaraţie în care se menţionează că „alte provocări nord-coreene sunt întotdeauna posibile, inclusiv în perspectiva alegerilor prezidenţiale americane”.

Kim a amintit că anul acesta armata nord-coreeană a lansat peste 100 de rachete balistice, dintre care multe sunt capabile să poarte arme nucleare şi au o rază de acţiune capabilă să lovească atât Coreea de Sud, cât şi orice punct de pe teritoriul SUA.

Mai mult, primul satelit-spion al Phenianului se află pe orbită din noiembrie - după două lansări eşuate. Nicio imagine colectată de satelit nu a fost încă publicată, un detaliu despre care mulţi exportatori consideră că demonstrează incapacitatea navei spaţiale de a face fotografii la rezoluţie bună.

Dar Vladimir Putin i-a promis deja lui Kim că va ajuta Coreea de Nord să construiască noii sateliţi, probabil în schimbul unor piese de artilerie şi muniţie pe care, potrivit Washingtonului, dictatorul le trimite la Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici