Video La Spitalul din Timişoara toţi pacienţii fac radiografii la plămâni înainte de a fi internaţi

  • Toţi pacienţii fac radiografii la plămâni înainte de a fi internaţi la Spitalul Judeţean din Timişoara
  • Zeci de pacienţi sunt testaţi zilnic, chiar dacă nu prezintă simptome
  • La Spitalul din Rădăuţi, 10% dintre cei care au făcut radiografii au prezentat semne de infectare şi au fost diagnosticaţi apoi
1641 afișări

Spitalul Judeţean din Timişoara a găsit o modalitate de a tria eficient pacienţii, ca să evite riscul contaminării cu COVID. Le face radiografii, într-un laborator mobil instalat în curtea spitalului, pentru a vedea dacă plămânii le sunt afectaţi de virus. Zeci de oameni sunt testaţi zilnic, chiar dacă nu au simptome.

Carmen Toma, asistent radiologie Spitalul Judeţean Timişoara : Pacientul dacă are de făcut o radiografie, dacă este pe picioare, va intra pe acea uşă. Dacă este imobilizat va intra pe această uşă cu căruciorul, va fi urcat sus şi va intra înăuntru în camera de expunere. Asistentul de radiologie îi pregăteşte toate datele, le introduce în calculator, după care introduce pacientul….rezultatul radiografiei. 

 

Laboratorul mobil este amplasat în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe. Aparatul este setat în aşa fel încât să identifice dacă pacienţii au sau nu risc de infectare cu coronavirus

”Acest aparat mobil ne uşurează foarte mult munca nouă radiologilor, deoarece putem să facem screening-ul ….predominant subpleural”, a precizat Aida Iancu, medic specialist radiologie şi imagistică SCJU Timişoara. 

Cu ajutorul laboratorul radiologic mobil se pot face, în medie pe zi, în jur de 50 de radiografii. Şi spitalul din Rădăuţi foloseşte screeningul pulmonar pentru toţi pacienţii înainte de internare. La 10% dintre cei care au trecut prin acest filtru, au apărut semne ale afectării pulmonare, iar ulterior a fost pus diagnosticul de Covid-19 prin test PCR.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici