Lituania renunţă de tot la Kalanişkov şi cumpără arma de asalt germană G-36 inclusiv pentru structurile de rezervişti şi voluntari. În România, Beretta instalează liniile de producţie la Cugir

  • Ca parte a unei iniţiative de modernizare a forţelor sale armate, Lituania intenţionează să achiziţioneze puşti automate G-36, cu o investiţie totală în valoare de 3,5 milioane de euro, pentru principala structură de voluntari a ţării, Uniunea Puşcaşilor din Lituania.
  • Această achiziţie subliniază angajamentul Lituaniei de a-şi consolida capacităţile de apărare ca răspuns la dinamica în evoluţie a securităţii globale, anunţă Ministerul Apărării din Lituania.
3505 afișări
Imaginea articolului Lituania renunţă de tot la Kalanişkov şi cumpără arma de asalt germană G-36 inclusiv pentru structurile de rezervişti şi voluntari. În România, Beretta instalează liniile de producţie la Cugir

Lituania renunţă de tot la Kalanişkov şi cumpără arma de asalt germană G-36 inclusiv pentru structurile de rezervişti şi voluntari. În România, Beretta instalează liniile de producţie la Cugir

G-36 este deja în dotarea forţelor armate şi reprezintă o alegere logică pentru dotarea celorlalte sisteme de apărare din această ţară.

Puşca de asalt G36, proiectată şi fabricată de Heckler & Koch în Germania, este un exemplu iconic de inginerie de precizie în domeniul armamentului. Această puşcă a intrat în serviciu în 1997 şi rămâne în producţie până în prezent, cu peste 260.000 de unităţi produse, fiind folosită de peste 40 de ţări din întreaga lume, atestând popularitatea şi fiabilitatea sa în diferite conflicte militare, arată Army recognition. 

Cu o greutate de 3,63 kg şi o lungime de 999 mm (758 mm cu patul rabatat), G36 iese în evidenţă pentru designul său echilibrat, combinând în mod eficient manevrabilitatea şi eficienţa. Lungimea ţevii este de 480, oferind o precizie excepţională, în timp ce dimensiunile sale generale, inclusiv o lăţime de 64 mm şi o înălţime de 320 mm, o fac o armă relativ compactă pentru categoria sa.  Arma foloseşte cartuşul standard NATO 5.56×45mm şi poate avea un încărcător cu 30 de cartuşe sau altul mai mare de 90.

Ministrul Economie, radu Oprea, a anunţat în cadrul unui interviu din 14 martie la Europa Liberă că industria locală are şi succese, iar la Cugir se instalează liniile de producţie pentru fabricarea de arme Beretta, la cinci ani de la semnarea unei prime înţelegeri între investitorul italian şi Ministerul Economiei.

Cu toate acestea, chiar dacă achiziţia unei noi arme de asalt a fost anunţată atât de ministrul Apărării Angel Tîlvăr, cât şi de şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, Ministerul Apărării nu a lansat încă o licitaţie pentru achiziţia unei noi arme de asalt.

În baza memorandumului semnat de Guvernul României cu italienii de la Beretta, în 2019, în 2024 Uzina Mecanică Cugir ar urma să primească tehnologie pentru a produce un pistol de 9 mm şi o arma de asalt ARX 160.

Militar cu arma de asalt Beretta ARX 160 - sursă: Wikimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici