Video Lucian Onea, la ieşirea din Parchetul General: Nu există niciun control judiciar

Fostul procuror-şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, a fost audiat, miercuri, la Parchetul General, el declarând la ieşire că nu a fost instituită în cazul său măsura controlului judiciar.

829 afișări

"Cred că aţi fost informaţi greşit. Nu există niciun control judiciar", a declarat Lucian Onea, la ieşirea din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), acolo unde a stat câteva ore.

Reacţia fostului procuror-şef DNA Ploieşti vine după ce în spaţiul public au apărut informaţii, pe surse judiciare, potrivit cărora el şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu ar fi fost plasaţi sub control judiciar, pentru fabricare de probe în dosarul fostului deputat PSD, Sebastian Ghiţă.

În luna mai, Parchetul General anunţa că procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt cercetaţi penal sub acuzaţia de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

„În fapt, procurorii au reţinut că, în perioada aprilie - mai 2015, suspecţii Negulescu Mircea (la data săvârşirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) şi Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare”, au transmis atunci reprezentanţii Parchetului General, printr-un comunicat de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici