MAE, atenţionare de călătorie: Restricţii de circulaţie şi cod galben de ger şi vânt în Bulgaria

MAE informează cetăţenii români că, în conformitate cu datele transmise de Institutul local de Meteorologie şi Hidrologie din Bulgaria, în perioada 27 – 28 februarie, în 27 de regiuni bulgare, mai puţin regiunea Blagoevgrad, vor fi înregistrate temperaturi scăzute.

499 afișări
Imaginea articolului MAE, atenţionare de călătorie: Restricţii de circulaţie şi cod galben de ger şi vânt în Bulgaria

MAE, atenţionare de călătorie: Restricţii de circulaţie şi cod galben de ger şi vânt în Bulgaria

Pe timpul zilei, maximele se vor situa în intervalul -4 şi -2 grade Celsius, iar pe timpul nopţii minimele se vor situa în intervalul -5 şi -14 grade Celsius. Vântul va prezenta intensificări zonale, fapt ce va duce la formarea troienelor de zăpadă, se arată într-un comunicat de presă.

„Se recomandă să se urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autoturismele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă”, potrivit documentului citat.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că, în Belgia, personalul din transportul public de călători a anunţat intrarea în grevă, în data de 27 februarie, cu întreruperea circulaţiei mijloacelor de transport în comun (autobuz, tramvai, metrou, tren).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici