MAE: Mai mulţi români din Italia au cerut asistenţă consulară. O familie de români a fost repatriată

Mai mulţi cetăţeni români din Italia au solicitat asistenţă consulară, ambasada României la Roma răspunzând tuturor acestor cereri, potrivit MAE care mai precizează că o familie de români a fost repatriată cu sprijinul ambasadei, ca urmare a cutremurelor care au avut loc recent.

10216 afișări
Imaginea articolului MAE: Mai mulţi români din Italia au cerut asistenţă consulară. O familie de români a fost repatriată

MAE: Mai mulţi români din Italia au cerut asistenţă consulară. O familie de români a fost repatriată

"MAE precizează că în urma cutremurelor care au avut loc în cursul acestei săptămâni în Republica Italiană, o familie de cetăţeni români a fost repatriată, cu sprijinul Ambasadei României în Italia. Atât Ambasada României la Roma, cât şi Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situaţiei, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate", se arată într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

Ambasada României la Roma a răspuns tuturor cererilor de asistenţă consulară adresate de cetăţenii români sau de membrii acestora de familie, transmise direct misiunii diplomatice şi Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), potrivit sursei citate.

Două echipe consulare mobile din cadrul Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna sunt pregătite să se deplaseze în zona calamitată, pentru a acorda asistenţă consulară, dacă vor exista solicitări de sprijin la faţa locului, precum şi în măsura în care accesul în zonă se va putea realiza.

În acelaşi timp, Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna continuă demersurile pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la existenţa printre persoanele afectate a unor cetăţeni români.

MAE recomandă cetăţenilor români din zona afectată să informeze familia şi pe cei apropiaţi cu privire la starea lor şi reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice de la Roma (0039) 3451473935(Lazio, Umbria, Abruzzo) şi Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna şi Toscana).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici