- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.05.2018, 13:58)
- Andreea Traicu
Mai mulţi directori din cadrul Holzindustrie Schweighofer, cercetaţi de DIICOT
Procurorii DIICOT au pus sub învinuire mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul fabricilor din Rădăuţi şi Sebeş ale Holzindustrie Schweighofer, după ce miercuri au făcut mai multe percheziţii la sediile societăţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Urmărește
2172 afișări
Mai mulţi directori din cadrul Holzindustrie Schweighofer, cercetaţi de DIICOT
Printre suspecţi sunt Nichifor Tofan, directorul fabricii Holzindustrie Schweighofer de la Rădăuţi, precum şi alţi doi directori din cadrul acesteia şi o persoană cu funcţie de conducere din cadrul fabricii de la Sebeş.
Procurorii DIICOT şi poliţiştii au efectuat, miercuri dimineaţa, percheziţii la fabricile din Rădăuţi şi Sebeş ale firmei Schweighofer Holzindustrie, într-un dosar privind comerţ ilegal cu lemne, prejudiciul fiind estimat la 25 milioane de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Anchetatorii au descins şi la sediul social din Bucureşti al companiei.
Percheziţii au fost şi la Direcţii Silvice şi Gărzi Forestiere din Suceava, Alba şi Hunedoara.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Cuba: 553 de prizonieri au fost eliberaţi după relaxarea sancţiunilor de către SUA
-
Zelenski vizitează Polonia după progresele în disputa istorică privind al Doilea Război Mondial
-
Şedinţă crucială la banca centrală la început de an. Ce se va întâmpla cu dobânzile?
"Sunt efectuate 23 de percheziţii domiciliare la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale, la 4 instituţii, precum şi la mai multe locuinţe. Până în prezent, au fost identificate şi conduse la sediul unităţii de parchet 10 persoane. Din cercetări a reieşit că persoane din conducerea societăţii comerciale vizate, începând cu anul 2011 şi până în prezent, ar fi coordonat activitatea de achiziţii de lemn rotund de răşinoase provenit din tăieri ilegale şi deturnarea licitaţiilor publice, de la foarte mulţi furnizori, din majoritatea zonelor împădurite ale Românei. Aceste materiale lemnoase livrate de furnizori ar fi provenit, în majoritatea cazurilor, din tăieri ilegale", potrivit unui comunicat transmis miercuri de IGPR.
"Unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi după caz, impuşi alţii. Totodată, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, o parte din cantitatea de masă lemnoasă recepţionată nu a fost evidenţiată în documente contabile. De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din masa lemnoasă recepţionată provenea din săvârşirea unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori. În desfăşurarea activităţilor ilicite, membrii grupului infracţional organizat au beneficiat şi de sprijinul unor funcţionari publici", precizează DIICOT.
Ulterior, Schweighofer Holzindustrie a susţinut că va pune la dispoziţia autorităţilor informaţiile necesare anchetatorilor, menţionând că obiectul investigaţiei nu a fost comunicat companiei.
"Principiul fundamental al companiei este de a respecta întotdeauna legea şi reglementările în vigoare din ţările în care operează. Compania pune la dispoziţia autorităţilor toate informaţiile necesare pentru buna desfăşurare a anchetei în curs şi sprijină autorităţile prin toate mijloacele sale pentru o soluţionare corectă a investigaţiei, pe baza unor date transparente. Compania nu a fost înştiinţată de obiectul acestei investigaţii", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Schweighofer Holzindustrie.
De asemenea, compania a precizat că, la începutul anului, a implentat un plan pentru combaterea tăierilor ilegale de lemn.
"Compania a investit 1 milion de euro în consolidarea securităţii lanţului său de aprovizionare prin măsuri care depăşesc cu mult cerinţele legale şi reglementările în vigoare din România. La un an de la implementare, compania a făcut public bilanţul acestor măsuri", mai reiese din comunicatul firmei.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Cine deține și ce valoare are Casa Ceaușescu. „Palatul Primăverii” era locul de suflet al dictatorului
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe