Marian Godină, prins cu 143 km/h pe autostradă. Cine l-a amendat pe celebrul poliţist din Braşov

Marian Godină a scris o postare pe Facebook în care povestea despre o întâmplare din vacanţă, când a avut de-a face cu poliţia din Austria.

7859 afișări
Imaginea articolului Marian Godină, prins cu 143 km/h pe autostradă. Cine l-a amendat pe celebrul poliţist din Braşov

Marian Godină, prins cu 143 km/h pe autostradă. Cine l-a amendat pe celebrul poliţist din Braşov

Poliţistul a povestit cum, întors din Austria, a primit prin poştă înştiinţarea prin care i se aduceau la cunoştinţă sancţiunile, ca urmare a faptului că a depăşit viteza regulamentară admisă.

Cu toate acestea, ceea ce l-a revoltat pe Godină nu a fost amenda, ci faptul că autorităţile austriece erau interesate să primească banii în cont, nu să-l pedepsească pe făptaş.

”Stau să mă gândesc: sancţiunea lor urmărea pedepsirea exactă a celui care a încălcat legea sau îi interesa de fapt banul?”, a fost întrebarea poliţistului din Braşov.

Declaraţia completă a poliţistului:

„Când am fost în Austria, am mers într-o seară pe o autostradă şi am simţit un mic bliţ. M-am uitat repede la vitezometru şi aveam cam 150 km/h. Instinctiv mi-a venit în gând clasica înjurătură economisitoare de cuvinte. Adică nu am zis "offf, la naiba, mergeam cam tare şi am luat un radar", ci m-am rezumat la un scurt şi autohton "băga-mi-aş...".

Când m-am întors din vacanţă, a mai durat câteva zile şi am găsit în poştă "vederea" din Viena. Prima foaie era scrisă în germană şi am înţeles din ea doar că avusesem 143 km/h.

Noroc că avuseseră austriecii grijă să îmi trimită una şi în română. Treaba era simplă: în calitate de proprietar al maşinii care fusese depistată cu viteză trebuia să trimit datele celui care a condus la data şi ora respectivă. Mai scria ceva, nu mai ţin minte exact textul, dar care se putea traduce mai simplu cam aşa: frăţioru', hai ca să nu ne mai complicăm, nu ne mai trimite tu datele alea şi mai bine bagă direct banu' repejor în contul ăsta şi puţin ne mai pasă de cine a condus. Haide, bagă banu' acoloşa şi uităm tot ce-a fost."

Am ales varianta asta mai simplă şi am transferat 45€ în contul respectiv, oricum eu condusesem.

Dar stau să mă gândesc: sancţiunea lor urmărea pedepsirea exactă a celui care a încălcat legea sau îi interesa de fapt banul?

Cred că banul, din moment ce nu le-au fost necesare exact datele celui care a condus.”, este mesajul compet al lui Godină, pe o reţea de socializare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici