Video Marian Vanghelie, despre cariera sa: Funcţia mea este Marian Vanghelie, fac faţă pe orice domeniu - VIDEO

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat miercuri că lucrează la un nou proiect care i-ar permite să se susţină financiar, precizând că nu are nevoie de funcţie, aceasta fiind acum “Marian Vanghelie".

1468 afișări

Fostul edil din Sectorul 5 al Capitalei a fost prezent miercuri la Tribunalul Bucureşti pentru un nou termen de judecată în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie. La finalul şedinţei, Marian Vanghelie a vorbit despre un nou proiect care i-ar permite să se susţină financiar.

“O să vă detaliez cu ce mă ocup, într-o perioadă scurtă. Sunt talentat de la natură, eu n-am nevoie de o funcţie. Funcţia mea este Marian Vanghelie. Pe orice domeniu dacă vreţi să mă puneţi, şi pe business şi pe economic, fac faţă fără nicio problemă. Asta e de la natură. Unii se chinuie câte zece ani în facultate, pe alţii Dumnezeu i-a înzerstrat, le-a pus mâna în cap şi le-a dat putere să înţeleagă”, a declarat Marian Vanghelie la ieşirea din sala de judecată.

Întrebat dacă va demara afaceri în domeniul turismului sau în comerţ, fostul primar a precizat: “Îmi plac lucrurile mari, cu pensiunile se ocupă oamenii mai în vârstă”.

Fostul edil al Sectorului 5 a vorbit şi despre fuziunea dintre Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi Uniunea Naţională pentru Progresul României(UNPR).

“Îl văd pe Traian Băsescu printre cei care ştiu politică. Ştie politică de organizare, înţelege şi politica naţională, înţelege şi politica internaţională. E plus valoare la ce a făcut. Traian Băsescu ştie ce are de făcut, merge pe paşi. Roata nu se inventează, nici apa caldă”, a adăugat Marian Vanghelie.

În faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, miercuri, Marian Vanghelie a solicitat reaudierea celor 50 de martori din dosarul în care este judecat. Potrivit avocatului său, solicitarea întemeiată pe faptul că audierea la DNA a martorilor respectivi nu s-a făcut în prezenţa lor ori nu ar fi fost lăsaţi să pună întrebări. Totodată, Marian Vanghelie a cerut audierea membrilor comisiilor ce au analizat ofertele şi au semnat pentru contractele atribuite de Primăria Sectorului 5.

În dosarul care se judecă la Tribunalul Bucureşti, Marian Vanghelie se află sub control judiciar fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

În 7 iulie 2015, Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae, om de afaceri, şi parţial de Laura Ciocan, directorul Economat Sector 5, ar fi cerut şi primit de la omul de afaceri Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20% din încasări.
Prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5, prin activitatea infracţională a lui Vanghelie, este de aproape trei milioane de lei, susţin procurorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici